Izvor: JUGpress.com, 29.Jul.2021, 08:28

Radnici ne znaju da li će „Geox“ otići iz Vranja

VRANJE

Čaršija bruji da je „Geox“ u Vranju na fabriku stavio katanac i da je bez posla ostalo skoro 1.200 radnika.

Zvanično to niko nije potvrdio ni demantovao i veoma je teško doći do zvaničnih podataka.

Nakolicina radnika koje smo kontaktirali su nam rekli da su iznenađeni ovim pričama i da ne znaju da fabrika u kojoj rade već pet godina loše posluje i da ima velike probleme, kao što je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << to prilikom nedavne posete Vranju izjavila premijerka Ana Brnabić.

„Mi smo do 26. avgusta na kolektivnom godišnjem odmoru, a posle toga će nas obavestiti kad ćemo nastaviti rad. Trebalo bi još 41 dan da budemo na plaćenom odsustvu. Nakon toga ćemo znati da li ćemo dobiti otpremninu i otići na biro“, kaže jedan od radnika ove fabrike.

Zvanično zaposlenima nije ništa saopšteno, pa ove priče koje poslednjih dana kruže po Vranju, za njih su bile „kao grom iz vedrog neba“.

Mnogi su u panici, jer ako se potvrdi da se „Geox“ odlazi tamo gde je radna snaga jeftinija nego kod nas, za njih će to biti veliki problem. Većina njih je u kreditima. Plaše se da ukoliko ostanu bez posla neće imati od čega da žive njihove porodice i da će im izvršitelji pokucati na vrata. Ne smeju ni da razmišljaju da će da ih zadesi takav „crni scenario“.

Informacija da će država u Vranje ukoliko „Geox“ ode, dovesti fabriku „Teklas“ iz Vladičinog Hana koja za sada dobro radi, kako su prilikom nedavne posete govorile predsednica i potpredsednica Vlade Brnabić i Mihajlović, nije tačna, potvrdili su nam iz vrha tamošnje vlasti.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.