Izvor: JUGpress.com, 15.Apr.2021, 08:15

REKOM lansira digitalnu platformu “Glas žrtava 1991-2001”

BEOGRAD

REKOM mreža pomirenja danas, 15. aprila 2021. godine u 12 časova, lansira digitalnu platformu „Glas žrtava 1991-2001“ koja čuva sećanje na žrtve i pamti zločine, počinjene na teritoriji bivše Jugoslavije, u periodu od 1991. do 2001. godine, na osnovu sudski utvrđenih činjenica.

Zahvaljujući Haškom tribunalu sačuvani su glasovi 2.000 žrtava i svedočenja o oko 4.000 žrtava ratnih zločina.

Na 28. godišnjicu napada na Ahmiće, koji se dogodio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << 16. aprila 1993. godine kada su jedinice Hrvatskog vijeća obrane ubile najmanje 103 bosanska Muslimana, predstavićemo ovaj događaj koji je na platformi prikazan uz pomoć sudskih dokumenata, dokaza i video svedočenja preživelih žrtava.

Preživeli su pred Haškim tribunalom svedočili o ubistvima članova porodica, komšija i prijatelja. Adnan Zec svedočio je o ubistvu svoje jedanaestogodišnje sestre Alise. Semir Ahmić, brat Elvira Ahmića, imao je osam godina kada je ubijen. Najmlađa žrtva bio je tromesečni Sejo Ahmić.

Platforma će od danas u 12 časova biti dostupna na sledećem linku: https://www.glaszrtava.org/

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.