Izvor: JUGpress.com, 06.Dec.2021, 14:34

Prvo mesto u ekipnom plasmanu niških streličara

NIŠ

U Pančevu je tokom proteklog vikenda održaan streličarski turnir povodom obeležavanja 40. godišnjice SK Pančevo. Streličarski klub iz Niša nastupio je na takmičenju sa šestoro članova, a uspesi i ovog puta nisu izostali.

U seniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom, Mihajlo Stefanović je bio standardno dobar i u kvalifikacijama je zauzeo prvo mesto sa 567 poena. Kroz eliminacije je sve svoje protivnike savladavao sve do finala gde je ovog puta Velimirović Jovica >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz SK Velos bio bolji te je Mihajlo na ovom takmičenju poneo srebrno odličje.

 U juniorskoj konkurenciji olimpijskim lukom, Marko Vulić je sa 528 poena osvojio zlatnu medalju ostavivši drugoplasiranog i trećeplasiranog kolegu za čak 70 poena iza sebe.

                          U konkurenciji kadetkinja olimpijskim lukom, Danica Nikolić je sa 500 poena bila druga u kvalifikacionom delu takmičenja, kroz eliminacije stigla je do borbe za bronzanu medalju koju je i osvojila u zanimljivom meču protiv prvoplasirane Goleš Alise iz SK Dif.

                           U konkurenciji seniora golim lukom, Dejan Stojanović je sa 503 poena bio treći u kvalifikacijama, no kroz eliminacije Dejan je popravio svoju poziciju i na kraju stigao do finala gde je na žalost u meču koji je bio neizvestan do poslednje strele izgubio od Mažing Roberta iz SK Pančevo

rezultatom 6-5. Poslednja strela je odlučivala pobednika. U istoj konkurenciji Petrović Veljko i Majović Dragoljub su podelili sedmo mesto sa identičnim učinkom u eliminacijama.

                          “Naša ekipa u konkurenciji goli luk je još jednom osvojila prvo mestu u ekipnom plasmanu. Za nas je ovo bilo još jedno uspešno takmičenje i drago nam je što su gotovo svi naši takmičari osvojili medalje. Moglo je da bude bolje, ali ne možemo biti neskromni ni sa ovim uspehom. Još jedan turnir nam preostaje u 2021. godini, i ako budemo imali prilike da putujemo u Bečej nadamo se da ćemo i tamo postići makar iste rezultate ako ne i bolje”, kažu u SK Niš.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Nove medalje za streličare Niša

Izvor: JužneVesti.com, 06.Dec.2021

Dve srebrne, po jedna zlatna i bronzana medalja, kao i prvo mesto u ekipnoj konkurenciji u disciplini "goli luk", učinak je streličara Niša na turniru u Pančevu koji se održao povodom 40 godina Streličarskog kluba Pančevo...Šestoro članova SK Niš učestvovalo je na turniru, a rezultati i ovog...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.