Protesti u Nišu zbog aerodroma

Izvor: JUGpress.com, 01.Apr.2018, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Nišu zbog aerodroma

NIŠ

Više od 2.000 građana protestvovalo je danas u centru Niša zbog oduke lokalnih vlasti da aerodrom u ovom gradu pokloni državi.

Okupljeni su tražili vraćanje aerodroma pod upravu grada i ostavke gradonačelnika i gradskog veća .

“Zahtevamo da skupština grada Niša ne prihvati i poništi odluku o ustupanju aerodroma koju je donelo gradsko veće i da članovi ovog tela kao i gradonačelnik, podnesu ostavke”, zahtev je koji su demonstranati izneli pred >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kancelarijom niškog gradonačelnika.

Protest je završen skandiranjem “Ostavke ostavke” i “Čiji aerodrom naš aerodrom” a gradjani su papirnatim avionima zasipali zgradu u kojoj se nalazi sedište gradonačelnika Niša.

Za sutra je zakazan nastavak protesta na istom mestu, u isto vreme i sa istim zahtevima.

Gradsko veće Niša donelo je juče odluku da se aerodrom “Konstantin Veliki” ustupi republičkoj vlasti.

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas, pre protesta, da će nastaviti da ulaže u opremu i razvoj niškog aerodroma “Konstantin Veliki” jer ” želi da taj aerodrom bude centar avio-saobraćaja čitavog regiona”.

U saopštenju se dodaje da bez dosadašnjih ulaganja ministarstva i Vlade Srbije, grad Niš ne bi imao takav aerodrom i broj putnika koji danas dolaze na “Konstatin Veliki”.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.