Protesti u Nišu: Mladi, uzmite budućnost u svoje ruke

Izvor: JUGpress.com, 25.Jan.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti u Nišu: Mladi, uzmite budućnost u svoje ruke

NIŠ

Večeras je u Nišu  na Trgu kralja Milana održan treći protest “Stop teroru – za Niš bez straha-Jedan od pet miliona” u organizaciji Pokreta mladih “Za Niš bez straha”. Niska temperatura i sneg, uticao je na slabiji odziv nego prethodne dve nedelje.



 Na skupu je govorila Nađa Stošić, ispred Pokreta mladih koja je pozdravila >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Nišlije sa “Dobro veče hrabri narode!

 „ Okupili smo se i većeras protiv terora ove vlasti u svim njegovim pojavnim oblicima. Okupili smo se da odbranimo dostojanstvo života. Okupili smo se da kažemo ‘dosta’ ! Dosta ovom sramnom režimu Aleksandra Vučića. Svedoci smo svakodnevne bahatosti na svim nivoima. ” istakla je Stošić i dodala „ u našoj zemlji pod ovom vlašću ugroženi su svi , penzioneri, naši roditelji, bake i deke a najviše su ugroženi mladi koji su prinuđeni da odlaze, da napuštaju svoje najmilije zbog potpunog ukidanja nade“.

Ona je pozvala sve Nišlije, a posebno mlade ljude da se priključe protestu.

„Pridružite nam se i uzmite budućnost u svoje ruke, jer vredi boriti se”, naglasila je Stošić.

„ Ne plašimo se i nećemo prestati da se borimo, nećemo odustati od vere u nas i našu divnu zemlju. Ovo je vaš grad i ovo je naša zemlja“ poručila je Nađa Stošič

Ona  je ponovila ranije postavljene zahteve –  ostavku ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, ostavku  gradonačelnika Niša Darka Bulatovića,  zaustavljanje partijskog zapošljavanja,  vraćanje osnivačkih i upravljačkih prava nad aerodromom “Konstantin Veliki”, oduzimanje imovine javnim izvršiteljima,  oslobađanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu, isključenja struje socijalno ugroženim građanima, obezbeđivanje svih pružnih prelaza, rasvetljavanje serije paljevina automobila u Nišu. Ovoga puta istaknut je novi zahtev – preispitivanje rada Gradske toplane u Nišu  i revidiranje visokoh cena daljinskog grejanja.

Na skupu je govorio bivši inspektor kriminalističke policije Nebojša Blagotić i koji je u obraćanju okupljenim rekao da je  nezakonito penzionisan nakon 27 godina rada na najsloženijim predmetima. Kako je rekao radio je kao nosilac predmeta u kojima je u Nišu  uhapšeno u vezi privatizacije . To je bilo jedino hapšenje u vezi privatizacije u jednoj od fabrika Mašinske industrije , potom u slučaju hapšenja takozvane „naftne mafije“  i gde je pohapšeno 10 lica širom Srbije za vrednost 850 miliona.

Govorio je o slučaju iz 2015, godine kada je uhapšeno 17 lica za krivična dela za koje je predviđena kazna zatvora 10 godina. Iz Beograda su tražili , kako je kazao da „Zaustave provere“  sa tim predmetima  „ U pitanju su bila lica koja su izuzetno poznata. Jedan od njih je vlasnik medijske kuće za koju se kaže da je nezvanično glasilo SNSa. U pitanju su pisani mediji , a vi znate koja je najpoznatija kuća.“, rekao je Blagotić . On  je kazao da je u postupku bio umešano lice koje je u kumstvu sa Aleksandrom Vučićem. Nakon što je direktoru policije napisao izveštaj o predemetu doneto je rešenje o prestanku radnog odnosa.

 On je kazao da je Upravni sud u Nišu doneo dve presude kojim je naloženo njegovo vraćanje na posao, ali da u policiji nisu hteli da postupe po odluci suda.

Protest “1 od 5 miliona” završen je protestnom šetnjom tokom koje su učesnici zviždali pištaljkama, nosili transparente „ Ima nas“, „ Botov je“, „Ana nije više fikus, glasno je rekla dosta je“, „ Isključi Tv , uključi mozak“ „ Ovo je bre naš grad“, „ Vi idite, mi ostajemo“, „ Stop krvavim radničkim odelima“,  zastave.  Mnogi od prisutnih su na licima imali  maske na licima kako bi ukazali na problem velikog zagađenja vazduha u Nišu.

Četvrti protest “1 od 5 miliona” u Nišu zakazan je za sledeći petak najavljen,

Virus-free. www.avast.com

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.