Protest zbog poskupljenja “usluge” Gradske toplane

Izvor: juGmedia, 20.Mar.2015, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest zbog poskupljenja “usluge” Gradske toplane

NIŠ – Stanari tridesetak zgrada u naselju Duvanište podneće zajedničku inicijativu Gradskoj toplani za smanjenje cene daljinskog grejanja, kao i za izmenu pravilnika koji se odnose na “promenljive” cene i raskidanje ugovora

„Ideju o ovakvoj incijativi do sada je potpisalo 26 predsednika skupština stanara zgrada u Gradskoj opštini Medijana, što smatramo solidnim odzivom. Imamo osnovne ideje o inicijativi, ali na predstojećem sastanku pokušaćemo da formulišemo dokument >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koji će biti upućen Toplani- kaže Dragan Perić, jedan od pokretača inicijative i predsednik Skupštine stanara u Ulici Branka Krsmanovića 31.

Nezadovoljstvo gradjana Niša postalo je “opipljivo” nakon pristizanja februarskih računa, koji su bili uvećani za 25 odsto u odnosu na januarske. Takodje, korisnicima daljinskog grejanja koji na radijatorima u svojim stanovima nisu hteli da ugrade individualne merače grejanje je obračunavano po koeficijentu koji važi za maksimalnu temperaturu u stanu, tako da su njihovi februarski računi dostizali 30.000 do 40.000 dinara. Istovremeno, oni koji su odlučili da se isključe iz sistema daljinskog grejanja, i greju na drugi način, I dalje moraju da plaćaju 30 odsto cene.

U Gradskoj toplani su poskupljenje obrazložili povećanjem cene gasa i najavili će i ubuduće ona zavisiti od cene tog energenta, koju od januara ove godine “reguliše” tržište, a ne Ministarstvo za energetiku, kao u predhodnom periodu. Manje račune plaćaće samo korisnici grejanja koji imaju ugrađene individualne merače jer će moći sami da regulišu temperaturu u stanu.

Ipak, na osnovu nedavne odluke Gradskog veća, i enormni računi za februar koji su pristigli korisnicima koji nemaju individualne merače biće korigovani, tako što će cena biti obračunata po nižem koeficijentu, a razlika odbijena od martovskih računa. Oni koji su se “odjavili” iz sistema daljinskog grejanja plaćčaju deo računa zbog toga što ih “greju” susedni stanovi, a u njijovim se nalaze instalacije Toplane, rekli su u tom javnom preduzeću.

Sastanak stanara naselja Duvanište biće održan večeras u 18 časova u Ulici Branka Krasmanovića 29, u sali Kućnog saveta. Organizatori su u saopštenju pozvali i ostale predstavnike stambenih zgrada u Nišu da im se pridruže “u pokušaju da se odbrane od pljačke niške Toplane”.

(Kraj)DANAS

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Preko 50 predsednika skupština stanara se odazvalo pozivu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Mar.2015

Predsednici skupština stanara 26 zgrada iz ulica Branka Krsmanovića, Blagoja Parovića i Pariske komune pokrenuli su inicijativu protiv sve veće cene grejanja. Pozvali su zatim i predsednike skupština stanara ostalih zgrada u Nišu da im se pridruže. Preko 50 predsednika skupština stanara odazvalo...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.