Profesor fizičkog direktor Pozorišta lutaka?

Izvor: JUGpress.com, 31.Okt.2017, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor fizičkog direktor Pozorišta lutaka?

NIŠ

Ukoliko se sutra na zasedanju odbornici Skupštine slože sa odlukom Odbora za imenovanje,   v.d. direktor Lutkarskog pozorišta biće profesor fizičkog vaspitanja Miljan Milenković. Na ranije raspisan konkurs za direktora ove ustanove prijavila su se dva kandidata. Upravni odbor nije dao poverenje ni jednom od njih, pa je Komisija danas predložila rešenje da v.d direktor bude Milenković, profesor u dve niške gimnazije.

Član komisije iz redova “Pokreta dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je bilo” Radmila Popović,  smatra da  kandidat nem kvalifikacije za poslove za koje je  predložen. Ona je istakla da je ovo još jedan od niza primera neuspelih konkursa nakon kojih se po partijskom a ne po kriterijumu kvaliteta postavljaju kandidati na rukovodeće funkcije ili za članove upravnih i nadzornih odbora. Ona smatra da predloženi kandidat za v.d. direktora nema potrebne kvalifikacije jer po statutu ove ustanove predviđeno je  radno iskustvo od pet godina na rukovodećim poslovima u ustanovama kulture, što ovde nije slučaj  jer predloženi kandidat nema ni dana staža u ustanovama kulture :

“V.d. direktor mora da zadovolji kriterijume koje treba da zadovolji I postavljenje direktora. Formalno, njegovo obrazovanje je jedino što zadovoljava”, kazala je Popović.

To mišljenje ne dele ostali članovi Komisije a predsednik Komisije Ivan Jovanović smatra da “ Miljan Milenković ispunjava sve zakonom predviđene uslove. To je ono što nam je bilo najbitnije od svega. Čovek je profesor u dve niške gimnazije “ I kako je rekao činjenica da nema iskustva u ustanovama kulture “ nije bilo od presudnog značaja”.

Na današnjem sastanku Odbor za imenovanje dao je saglasnost  kandidatima za nadzorne i upravne odbore gradskih preduzeća i ustanova.  Sve ove odluke donete su sa jednim glasom protiv . Posebna polemika bila je oko upravnog odbora Narodnig univerziteta.

“ Danas smo na odboru za imenovanje imali predloge za nadzorne odbore javnih preduzeća I upravne odbore ustanova , gde vi imate I mlade ljude do 27 godina I starije preko 74, I taksiste I vojna lica I ljude sa diplomama sa privatnih fakulteta, znamo da su to fakulteti za politička postavljenja, sa vrlo malim ili iskustvom koje ninakoji način nije sa ustanovom ili preduzećem gde su delegirani” mišljenja je Popovićeva.

Na današnjem sastanku utvrđeni su I predlozi za imenovanje školskih odbora nekih niških osnovnih I srednjih škola.

O ovom pitanju će sutra na zasedanju skupštine grada Niša svoje mišljenje dati odbornici.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Niš: Na čelo pozorišta stiže profesor fizičkog iz SNS

Izvor: B92, 01.Nov.2017, 18:59

Za v. d. direktora Lutkarskog pozorišta u Nišu imenovan je odbornik SNS u opštini Medijana Miljan Milenković, po obrazovanju profesor fizičkog vaspitanja...Kako navode Južne vesti, predsednik Odbora za imenovanje Ivan Jovanović je rekao da nijedan od dva prijavljena kandidata nije ispunjavao uslove...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.