“Prijavi problem”: Smeće i neispravna ulična rasveta najviše muče Nišlije

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2023, 15:49

“Prijavi problem”: Smeće i neispravna ulična rasveta najviše muče Nišlije

Nezavršeni radovi na strujomerima zgrade zbog kojih stanari smatraju da su nebezbedni, udarne rupe, divlje deponije, napušteni psi, ulična rasveta koja ne radi, nebezbedni dečiji mobilijar, napušteni automobili - ponovo su neki od problema koje Nišlije prijavljuju preko aplikacije “Prijavi problem”.

foto: čitalacNajviše je proteklih nedelja primedbi bilo na račun smeća i divljih deponija širom Niša. Građani apeluju na JKP Mediana da bolje radi svoj posao, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na sugrađane da se ponašaju odgovorno i ne bacaju smeće tamo gde mu nije mesto.

Ugao Patrisa Lumumbe i Naserove ulice ponovo krasi deponija ispod samih prozora. Ne zna se ko je gori, Mediana koja samo ofrlje pokupi smeće ili nevaspitani građani koji bacaju smeće gde god stignu. "Elitni" deo grada guši se i davi u smeću, oko kontejnera, između zgrada, na zelenim površinama, kese na sve strane - piše Nišlija.

foto: čitalacSmeća ima, kako javljaju čitaoci, kod pešačkog mosta, sa nenaseljene strane Bulevara Svetog Pantelejmona, na groblju u Brzom Brodu, u Drainčevoj ulici, na prostoru za koji je najavljeno da će postati park, a koji je sada divlja deponija, kao i u Dravskoj na Bubnju.

I ulična rasveta problem je u nekim delovima Niša - u Ulici Vase Pelagića, u Ktitoru, kao i na Vizantijskom bulevaru između pojedinih zgrada. Negde, ipak, ulične svetiljke rade i tokom dana.

Somborski bulevar, rasveta svetli preko dana, a zimi je gase i kada se deca vraćaju iz škole nema rasvete - piše čitalac.

foto: čitalacJedan od prijavljenih problema je i bezbednost stanara jedne zgrade, koji tvrde da su platili popravku strujomera, a da radovi nisu završeni i da se ljudi koji žive u objektu osećaju nebezbedno.

Nišlije se žale i na to da je trotoar u Ulici Nade Tomić blokiran automobilima i da majke sa kolicima jedva prolaze, a meštani Donje Vrežine da se duž trotoara “vuku” po betonu kablovi od bandere.

foto: čitalacRoditelji učenika Osovne škole “Sveti Sava” pitaju druge roditelje i nesavesne građane zašto se parkiraju u samom dvorištu škole, a stanari Bulevara Nemanjića mole vlasnika napuštenog džipa koji, kako kažu, godinama tu stoji neregistrovan i zauzima mesto.

Na spisku problema su i napušteni psi u Naselju 9. maj, kao i mobilijar za decu u Knjaževačkoj, iza zgrade broj 158, za koji građani kažu da je nebezbedan za mališane i da iz zemlje vire šrafovi i gvožđe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.