Preminuo dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja

Izvor: juGmedia, 03.Jan.2018, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja

Dvogodišnji dečak oboleo od malih boginja za čiji su se život skoro dve nedelje borili lekari Dečije interne klinike u Nišu preminuo je danas na toj klinici.

Dečak  jedesetak dana bio priključen na respirator zbog upale pluća koja je bila posledica komplikacija malih boginja

Načelnik intenzivne nege te zdravstvene ustanove Dejan Milojević kazao je da dečak nije bio vakcinisan MMR vakcinom.

Dečak je rodjen šest nedelja pre termina >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i imao je slabije razvijena pluća i slabiji imunitet. Šanse da preživi ipak bile bi mnogo veće da je primio vakcinu„, rekao je Milojević.

Naveo je da na Dečijoj internoj klinici zbog komplikacija izazvanih malim boginja svakodnevno leče najmanje dva a najviše pet deteta.

Prema podacima Institut za javno zdravlje Srbije „Doktor Milan Jovanović Batut“ u Nišu su od početka oktobra do kraja decembra 82 osobe obolele od malih boginja.

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Morbila odnela još jedan život

Izvor: RTS, 03.Jan.2018

U Nišu je juče posle gotovo dve nedelje na respiratoru zbog komplikacija izazvanih morbilama preminuo dvogodišnji dečak. Kako je potvrdjeno na Institutu za imunologiju I virusologiju Torlak, u Nišu su do sada 102 osobe obolele od morbila, medju njima 19 zdrvstvenih radnika. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.