Izvor: JUGpress.com, 25.Jun.2022, 04:31

Predškolci se svečano oprostili od vrtića i svojih vaspitača

VLASOTINCE

Završna priredba dece koja su u vrtiću pohađala pripremni predškolski program ove godine je održana pod sloganom “U vrtiću rastu veliki ljudi”. Tokom dvodnevnog programa 20. i 21. juna u sali Kulturnog centra nastupili su svi predškolci, deca rođena 2015/2016. godine. Oni su se pesmom, muzikom, igrom i recittovanjem oprostili od vrtića i svojih vaspitača. Juče su napravili prvi korak ka školskim klupama i učionicama gde će se možda ponovo sresti ova vesela >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << družina.

Predškolska grupa je najdivnija i najosetljivija zajednica koja od vaspitača zahteva odlučnost, kreativnost i dobronamernost. Zadatak vaspitača je da kod dece predškolskog uzrasta podstiče nadu i veru u lepotu života. Koliko god da je teško vreme u kome živimo radost postojanja treba da bude kreativna odrednica koja pokreće na odgovornost i optimizam u radu sa decom. Zato kreativni vaspitač treba da bude nepokolebljiv, inovativan, da podržava kreativnost dece koju vaspitava i obrazuje. Da je tako u našem vrtiću pokazali smo svih prethodnih godina, negujući kod dece najviše vrednosti, učeći ih životu kroz igru na nenametljiv ali originalni način. To potvrđuje i današnja priredba – istakla je Snežana Filipović, direktorka vrtića pozdravljajući roditelje , vaspitače i brojne posetioce.

Kao ptice iz gnezda prhnuli su predškolci iz okrilja vrtića i već u septembru sešće u školske klupe gde ih čekaju novi izazovi i lepota odrastanja uz podršku učitelja.

“Doviđenja dragi vaspitači” i “Jedino drugarstvo nema kraj” su pesme kojima su se na kraju programa deca zvanično oprostila od onih koji su im van porodice prvi pružikli ruku ka novim znanjima, vaspitanju, igri i druženju.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.