Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2020, 20:15

Predsednik opštine Preševo zatražio pomoć zbog migranata

PREŠEVO

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi zatražio je od Komesarijata za izbeglice Srbije da preduzmu mere radi rešavanja problema sa izbeglicama u ovoj opštini.

“Ukidanjem vanrednog stanja od strane nadležnih organa za prihvatni centar za migrante njihovo kretanje je postalo liberalizovanija, što je prouzrokovalo probleme u našoj opštini, naročito u gradskom područje gde je njihovo kretanje više izraženo”, navodi arifi.

On upozorava da >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << “ukidanjem vanrednog stanja nije potpuno uništen virus korona niti je prekinuta pandemija već je odgovornost sa institucija preneta na stanovništvo”.

Ta odgovomost je prebačena i na migrante, navodi Arifi.

On navodi da je Komesarijat već obaveštavao da je je u proteklim mesecima “došlo je do okupljanja mladih , pogotovo muških, migranata koji su, prema nezvaničnim informacijama koje smo dobili, zbog neprimerenog i u mnogim slučajevima nasilničkog ponašanja, u Preševo dovedeni iz kampova drugih gradova (poput Šida, Subotice itd.).

On navodi da je u Preševu ” registrovan i ne mali broj incidenata u gradu , naročito okupljanje na određenim mestima, stvaranje nepotrebne gužve ispred banaka i menjačnica, neadekvatno ponašanje na javnim mestima, u poslednje vreme i pojava ilegalnog ulaska u privatnim kućama i krađa imovine lokalnog stanovništva i pojava nasilja”, upozorava Arifi.

“Iako organi bezbednosti nastoje da rade svoj posao istim kapacitetima kojima raspolažu za lokalno stanovništvo naše opštine, u svakom trenutku migranti mogu predstavljati ozbiljan problem za bezbednost lokalnog stanovništva , zato pod hitnom tražimo da preduzmete odgovarajuće mere. kako bi se sprečila bilo kakva vrsta neprikladnih situacija”, navodi Arifi.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Arifi od Komesarijata zatražio da reši problem izbeglica u Preševu

Izvor: Danas, 21.Maj.2020

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi zatražio je od Komesarijata za izbeglice da preduzme mere radi rešavanja problema sa izbeglicama u toj opštini.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.