Poziv za predlaganje dobitnika nagrade Car Konstantin

Izvor: JužneVesti.com, 09.Apr.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv za predlaganje dobitnika nagrade "Car Konstantin"

Građani i pravna lica od 15. do 30. aprila mogu predložiti pojedinca, instituciju ili organizaciju za koje smatraju da zaslužuju nagradu za toleranciju “Car Konstantin”, koju Grad Niš dodeljuje od 2013. godine.

Ovo priznanje dodeljuje se, kako se navodi u javnom pozivu, “za negovanje i afirmisanje tolerancije i kulture dijaloga sa ciljem podsticanja unapređivanja i očuvanja ljudskih prava i sloboda u Gradu”.

Predlog u pisanoj formi, zajedno sa obrazloženjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i dokumentacijom poput biografije, publikovanih dela kanditata i kritike, treba poslati na adresu: Skupština Grada Niša, sekretaru Skupštine Grada, sa naznakom ''Za Komisiju za toleranciju”, ulica Nikole Pašića broj 24, ili u elektronskoj formi na mejl komisije.sg@gu.ni.rs

Uslov je da kandidat za nagradu ima prebivalište da teritoriji Niša ili da je njegov angažman vezan za Niš.

Nagrada se može dodeliti pojedincu, instituciji ili organizaciji za iskazano izuzetno lično ili kolektivno angažovanje i opredeljenost u borbi protiv svakog vida rasne, političke, verske, jezičke, kulturne i svake druge diskriminacije, a radi uspostavljanja tolerancije i kulture dijaloga u Gradu - navodi se u javnom pozivu.

Ova nagrada ustanovljena je povodom obeležavanja 1700 godina od donošenja Milanskog edikta, a dosadašnji dobitnici su arhitekta Ivan Redi i radnica JKP “Mediana” Lidija Usković.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.