Požar kod Preševa pod kontrolom, helikopteri bacili 30 tona vode

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2022, 09:09

Požar kod Preševa pod kontrolom, helikopteri bacili 30 tona vode

Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, vatrogasaca-spasilaca Sektora za vanredne situacije sa zemlje i pripadnika Helikopterske iz vazduha, požar koji je u petak uveče izbio u okolini Preševa, za manje od 24 časa stavljen je pod kontrolu, kažu iz MUP-a. Nema ugroženog stanovništva, ni objekata.

Gašenje sa zemlje i iz vazduha; foto: MUP

Požar koji je izbio između sela Rajince i Crnotince kod Preševa i zahvatio suvu travu, nisko rastinje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i šumu površine oko 50 hektara, celu noć su gasili vatrogasci-spasioci.

Sprečili su širenje požara ka naseljenim mestima, dok su pripadnici Helikopterske jedinice sa tri helikoptera od jutros imali čak 32 naleta i bacili 30 tona vode - kažu u MUP-u.

Gašenje sa zemlje i iz vazduha; foto: MUP

Dodaju da nema ugroženog stanovništva ni objekata.

U intervenciji trenutno učestvuje 70 vatrogasaca-spasilaca sa 26 vatrogasnih vozila i tri ATV vozila iz VSJ Vranje, Niš, Leskovac, Prokuplje, Jagodina, Kruševac, Kragujevac, Zaječar i Pirot, 15 pripadnika Helikopterske jedinice MUP-a sa tri letelice,. Takođe, u gašenju požara učestvuju i pripadnici JP „Moravica“ i „Komunalac“, sa dve cisterne - kažu u MUP-u.

U atarima sela Crnotince, Rajince, Gornja i Donja Šušaja je proglašena vanredna situacija, a kako prenosi RTS, u višim predelima iznad brda Crnotrnca vatra je skoro ugašena, ali još uvek postoji opasnost da se ponovo rasprši zbog visokih temperatura.

* tekst je dopunjen informacijama iz MUP-a.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.