Izvor: JUGpress.com, 02.Jun.2023, 18:00

Porodica sa adolescentom i vaspitni cilj roditelja

NIŠ

    Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ u Brzom Brodu uspostavila je saradnju sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Nišu , a tim povodom organizovana je radionica za roditelje kao prvi korak saradnje sa ovom visokoškolskom ustanovom. Prema rečima direktorke OŠ „Dr Zoran Đinđić“ Dragane Stevanović osnovni zadatak radionice koja je održana bio je promocija porodice.

   „Tema radionice je bila „Porodica sa adolescentom i vaspitni cilj roditelja“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a namenjena je roditeljima naših učenika. Roditelji su iskazali veliko intereovanje i aktivno su učestvovali u radu radionice koju je vodila profesorka dr Marina Matejević. Za sve njih ovo je bila jednstvena prilika da razmene iskustvo sa strukom o vaspitanju dece i vaspitnim stilovima, ali i da nauče kako da izbegnu greške u vaspitanju dece“, objašnjava direktorka škole Dragana Stevanović.

     Na radionici je bilo reči i o tome da li u vaspitanju dece roditelji treba da se pridržavaju tradicionalnog vaspitanja ii savremenog koje je nametnulo novo vreme, nove potrebe dece i nove obaveze roditelja.

    „Cilj radionice je bio da damo podršku roditeljima u radu sa decom i njihovom vaspitanju  ali i da ojačamo njihove kompetencije“, ističe direktorka Stevanović.

    Osnovna škola „Dr Zoran Đinđić“ nastaviće saradnju sa Filozofskom fakultetu a za početak saradnje nije slučajno izabrana baš tema koja se odnosi na vaspitanje dece u porodici. Da to postane tema o kojoj će se pričati uticali su i nedavni tragični događaji, a ovo je bio jedan od načina da se ukaže na značaj povezivanja roditelja i dece koje je u savremenim uslovima života sve aktualnije.

    U daljoj saradnji ove škole i Filozofskog fakulteta biće organizovo niz akcija koje su namenjene kako roditeljima i učenicima tako i zaposlenima u školama.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.