Izvor: JUGpress.com, 12.Avg.2019, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pored javnih česmi u gradu i cisterne sa vodom

NIŠ

Tokom tropskih vrućana koje su ovih dana zahvatile Srbiju JKP “Naisus”  izalazi sugrađanima u susret tako što su danas postaviti autocisterne sa vodom kod Cvetne pijace i kod Železničke stanice. Autocistrene će biti na ovim, ali ako je potrebno i na još nekim lokacijama u gradu od 11 do 16 sati,  a ovo komunalno preduzeće je uputilo apel Nišlijama ali i opštinama da pozovu i prijave ukoliko imaju problema sa vodom tokom ovih dana kada meteorolozi mere izuzetno visoke >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << temperture.

 “Zbog visokih dnevnih temperature koje su zabeležene proteklih dana ali i tropske vrućine koje meteorolozi najavljuju za naredne dane, JKP “Naisus” je odlučilo  da, pored već postojećih 18 javnih česmi u užem gradskom jezgru, postavi danas i narednih dana autocisterne sa vodom na nekoliko lokacija u gradu”, kaže Zoran Ignjatović zadužen za odnose sa javnošću u ovom javno-komunalnom preduzeću.

Ignjatović dodaje  da će JKP “Naisus” u skladu sa svojim tehničkim mogućnostima reagovati po potrebi i ukoliko se toplotni talas sa ovako visokim temperaturama nastavi.

“Javne  česme, a na teritoriji  Gradske opštine Medijana ih je 18, rade  sa punim kapacitetom i pod strogom kontrolom JKP “Naisus”, ispravnost vode se kontroliše i građani mogu slobodno da koriste vodu sa ovih česama. Cisterne sa vodom postavljamo na mestima gde je povećana frekvencija građana kako bismo im ponogli da se rashlade u ove vrele dane”, zaključuje Ignjatović.

Ignjatović  je uputio i apel Gradskim opštinama i selima u okolini Niša da se jave JKP “Naisus” ukoliko imaju nekih problema sa snabdevanjem vodom ili ako im je potrebna dodatna cisterna sa vodom na nekoj lokaciji.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Voda u TC "Ambasador" opet za piće, cisterne dežuraju u Nišu i Vukmanovu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Avg.2019, 11:28

Kvar u centru Niša, koji je nastao tokom radova u Hotelu "Park" otklonjen je, saopšteno je iz Vodovoda, pa zaposleni u Nišavskom upravnom okrugu i svi koji rade u TC "Ambasador", mogu ponovo da piju vodu sa česme. Dve cisterne sa pijaćom vodom i danas dežuraju u gradu, jedna kod "Cvetne pijace",...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.