Izvor: JUGpress.com, 21.Okt.2020, 12:44

Pomoć za obnovu kuća za domaćinstva na selu

VLASOTINCE

Trinaest porodica sa teritorije opštine Vlasotince dobiće finansijsku podršku za obnovu porodičnih kuća na selu.

Ugovori su potpisani a sredstva u ukupnom iznosu od 2.5 miliona dinara  deo su projekta „Možemo kad hoćemo“, koji opština Vlasotince realizuje u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku.

            Pojedinačni iznosi kreću se od 170.000 do 220.000 dinara, a dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su ih žitelji Donje Lomnice, Gložana, Prilepca, Konopnice, Donje Lopušnje, Ladovice, Strnjeva, Stajkovca, Jakovljeva i Dobroviša.

          ” Dodeljena sredstva su podsticajna. Dakle, nisu dovoljna za kompletnu rekonstrukciju porodičnog doma, ali svakako mogu da pomognu da završite deo posla i da vas motivišu da dalje uređujete prostor u kome živite. To bi trebalo da doprinese boljem kvalitetu života, kao i stvaranju pozitivne populacione klime”, rekao je predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović prilikom urućenja ugovora.

            Koordinator projekta Marinko Đorđević dodao je da su svih 13 porodica koje su se javile na konkurs dobile sredstva i da ovo nije prvi put da opština Vlasotince realizuje projekte populacione politike u saradnji sa Kabinetom ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.