Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2021, 18:53

Pomoć vlasotinačkim Romima u higijenskoj robi

VLASOTINCE

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu sa Institutom za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović – Batut“ u koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja i uz podršku donatora kao što su Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), Fondacija za otvoreno društvo, Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) i Visoki komesarijat UN za izbeglice (UNHCR Srbija), doniralo je 300 paketa hemijske robe za vlasotinačke Rome. Cilj ove akcije je da se pomogne romskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << populaciji radi poštovanja preventivnih mera i sticanja zdravstvenog imuniteta u vreme pandemije izazvane virusom kovid 19. Akcija se sprovodi u 29 opština i gradova i planirana je podela 12.000 paketa za potrebe oko 70.000 stanovnika romske populacije.

Bratislav Petrović, predsednik opštine Vlasotince, tokom uručivanja paketa, rekao je da se iskreno nada da ćete romska populacija imati koristi od ovih paketa, te svima zaželeo dobro zdravlje i lagani povratak normalnom životu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.