Polić Milanko: Lažni car Od Vidojkovića Mali

Izvor: KMnovine.com, 09.Feb.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polić Milanko: Lažni car Od Vidojkovića Mali

   
Između Marka Vidojkovića i Isidore Bjelice,biram Ivu Andrića    
Ono što bih hteo da kažem na samom početku ovog teksta, a tiče se celokupne srpske kulture, je da je  vrlo neukusno Marka Vidojkovića nazivati piscem u zemlji u kojoj su se piscem zvale veličine kao što su: Ivo Andrić, Meša Selimović, Miloš Crnjanski, Jovan Dučić, Mika Antić, Laza Kostić i mnogi drugi.

Piše:
Polić Milanko >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com <<    

To što mu je antisrpska televizija B-92 izdavala knjige samo po sebi govori kakve su to knjige bile i o kakvom kvalitetu se tu radilo (ako ga je uopšte i bilo). A,ne bi se ni zvale knjige nego sveske da se iz njih izbace omiljeni Markovi izrazi koji se odnose na pojedine (intimne) delove ljudskog tela (a la Čarls Bukovski), a koji  su toliko vulgarni da se i sam autor ovog teksta (poznat po svojoj direktnosti), ustručava da ih citira.

A, šta je to ostalo zapisano o Marku iz doba njegovog najvećeg "umetničkog" pregalaštva:

"Dečko koji je kroz svoj književni opus opisao svoj "pankerski" život, živopisno i sa mnogo žara prikazivao scene seksa, izgleda polnih organa, neograničenog broja devojaka koje je "overio", zatim povraćanja posle hektolitara loze, mokrenja u sobi, poremećenih odnosa u porodici, nemaštini, farmerkama koje su toliko jadne da mu j**a vire kroz rupu među nogama, i na osnovu svega toga postao najčitaniji mladi pisac u zemlji Srbiji"...

Neukusno je jedan posve mediokritetski, malograđanski i prorežimski (ovo "prorežimski" naglašavam da se zna da nije greška) akt Marka Vidojkovića, prilikom njegovog gostovanja na jednoj televiziji, posmatrati u ravni u kojoj upravo režim to i želi: nekakvog srpskog "Ciprasa" - čoveka koji će, eto, kao buntovnik povesti Srbe ka oslobođenju (čoveka od strane čoveka, šta li). A, pritom, taj isti se sam hvalio da se drogirao prilikom pisanja svake od svojih knjiga i to nazivao "avangardnim" stavom i "slobodom izbora". Takođe, u svom intervjuu 2014.g. isti je rekao, odgovarajući na pitanje novinara, da ga najviše uzbuđuje kad čita svoje knjige na engleskom jeziku, jer su mu tada mnogo lepše nego kad su na srpskom. I, eto, baš takav Marko Vidojković, naprečac, igrom sudbine ili nečijom namerom, postade "vođa srpskog duhovnog otpora zapadnoj degeneraciji". Da čovek ne poveruje...

Od čega najviše zavisi ponašanje Marka Vidojkovića?

Od toga koliko je čega natrp'o u svoje telo u datom trenutku i na koji način njegov organizam želi da se oslobodi tog (suvišnog) tereta. Pa, kad se ušmrče malo više onda je hrabar k'o Miloš Obilić, a kad ušmrče malo manje, onda je neshvaćeni umetnik, pisac i poeta. Da svi mi pošmrčemo ono što ovaj čovek unese u sebe svaki dan, svi bi mi bili Obilići, a Marko bi ostao bez svog ekskluziviteta (što bi njemu sigurno teško palo).


   
U pauzi između dva dop-a,dobro dođe malo društveno-korisnog rada    
Nažalost, kod Marka Vidojkovića se ne radi o "suštini", nego o "formi". Kao što se sada zalaže za "otpor" i "bunt", sutra će se zalagati za "incest" i "pedofiliju" ( i to sa istom strašću). Tako je to kod svakog zavisnika. Predmet njegovog interesovanja nije "stvarna suština" nečega, jer je to za njega opterećujuće, nego forma kroz koju tu suštinu želi da provuče. Kod narkomana nikad nije bilo "istinskog sadržaja" unutrašnjeg bića, već bekstvo (kukavičko) od nemoći "pred samim  sobom". Ne od nemoći pred drugima (što Marku služi samo kao izgovor), nego pred sobom. A, nemoć pred sobom je prva (i jedina) odlika svake istinske kukavice.

Zašto kažem da je ovaj gest Marka Vidojkovića "prorežimski"?

Bez obzira da li je on zaista instruisan od nekog iz vlasti ili se sve desilo "slučajno", jedinu korist od svega ovoga ima režim. Zašto? Pa, u situaciji kad se SNS grčevito bori da se u odnosu na Grčku vlast postavi tako da "pređe" na stranu većinskog mišljenja u Srbiji, a povodom Sirize, ovo im je došlo kao Bogom dan poklon. Zašto da imaju problem sa Šešeljem i sa "pravom" Sirizom, kad mogu da imaju "izrežiran" sa narkomanom i antisrbinom Markom Vidojkovićem, kao vođom srpske Sirize.

Zato se, negde slučajno, a uglavnom namerno, preko društvenih mreža kao virus proširio i dobio "neviđenu pažnju" jedan blasfemičan akt, jednog narkomana koji nije uradio ništa, što inače ne radi. Malo psovanja, malo upotrebe reči: kenjanje, dupe i sl. i to je to. I, evo, od maltene ničega,  postade Marko Vidojković (stipendista Soroševe B-92) buntovnik i vođa srpske Sirize. A, u prilog svemu tome ide i najnovija vest da je sa Jutjuba uklonjen video njegovog nastupa na TV-u. Da li baš zato što ga se plaše ili da mu malo "podignu rejting" (kao protivniku režima), teško je reći. Vreme će pokazati. Ono što može da se kaže na kraju je: "I vuk sit i Marko na broju". Za srpsku vlast - sasvim zadovoljavajuće...


Piše: Polić Milanko

Pripremile: KM Novine


Zaštićeno © 2014 - 2015 / KM Novine / Sva prava na autorski materijal zaštićena!
Preuzimanje i upotreba sadržaja dozvoljena jedino uz pravilno navođenje izvora / www.kmnovine.com

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.