Pola miliona evra i 700 grama zlata na Gradini

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2016, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pola miliona evra i 700 grama zlata na Gradini

Tokom uskršnjih praznika, carinici na Gradini su u nekoliko odvojenih akcija sprečili putnike da prokrijumčare ukupno pola miliona evra i 700 g zlatnog nakita.

U sredu ujutru carinici su sprečili 53-godišnjeg turskog državljanina da iz zemlje iznese oko 300.000 evra. U automobilu su bila dvojica putnika, kažu u Upravi carina, koji su rekli da od novca kod sebe imaju po 500-600 evra.

Carinici su odlučili da detaljno pregledaju automobil i pretresu putnike kada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su ustanovili da suvozač sa sobom nosi 177.500 evra, a vozač 100.000 evra. I jedan i drugi su novac krili na telima, oko pojasa, prethodno ih umotavši u ženske marame - kažu u Upravi.

Suvozaču, koji je izjavio da je sav novac njegov, vraćen je dozvoljeni iznos od 10.000 evra i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

I nekoliko dana pre toga je kod dvojice nemačkih državljana turskog porekla pronađeno 77.000 neprijavljenih evra, od čega im je vraćen dozvoljen iznos od po 10.000 evra, a ostatak je zadržan.

I 29. aprila je holandska državljanka turskog porekla rekla da nema ništa da prijavi, da bi detaljnim pregledom carinici u torbici iza suvozačevog sedišta pronašli preko 700 g zlatnog nakita - 24 zlatne narukvice, 20 zlatnika, kao i više lančića, minđuša, prstenova i privezaka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.