Pojeftinjuje grejanje u Nišu, prosečna ušteda 2.000 dinara

Izvor: juGmedia, 05.Okt.2018, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojeftinjuje grejanje u Nišu, prosečna ušteda 2.000 dinara

Nadzorni odbor niške Direktor „Gradske toplane“ Predrag Milačić izjavio je danas da je Nadzorni odbor tog preduzeća doneo odluku da fiksni deo cene daljinskog grejanja pojeftini sa sadašnjih 27,08 dinara po kvadratu, na 21,18 dinara.

Fiksni deo će pojeftiniti za 21,79 odsto, ali će zbog poskupljenja gasa varijabilni deo cene grejanja biti povećan za nešto više od sedam odsto.

Za građane koji imaju stan od 55 kvadrata, uz zimu kakvu smo imali prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << godine, promena cene značiće uštedu na godišnjem nivou od 2.000 dinara„, rekao je Milačić na konferenciji za novinare.

Odluka Nadzornog odbora o korekciji cene grejanja stupiće na snagu pošto je potvrdi Gradsko veće, koje je i predložilo sniženje fiksnog dela cene.

Milačić je rekao da će se odluka o ceni grejanja vrlo brzo naći pred Gradskim većem, a da će „Gradska toplana“ ove, kao i prošle jeseni koristiti kredit za isplatu duga za isporučeni gas „Jugorosagasu“.

Kredit je 250 miliona dinara, ali nećemo ga odmah iskoristiti u punom iznosu, već u tranšama od po 50 miliona dinara, kako budu pristizali računi Jugorosgasa„, rekao je Milačić.

Trenutni dug „Gradske toplane“ za isporučeni gas iznosi 142 miliona dinara, što je za 115 miliona manje nego prošle godine u ovo vreme.

Kredit ćemo iskoristiti jer nam je jeftinije da kamatu plaćamo poslovnoj banci nego Jugorosgasu„, izjavio je Milačić.

On je rekao da dugovi građana i firmi za daljinsko grejanje iznose 1,3 milijarde dinara. Veće grada Niša odobrilo je danas Gradskoj toplani korišćenje kredita za isplatu dugova „Jugorosgasu“.

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Jeftiniji fiksni deo daljinskog grejanja u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Okt.2018, 15:58

Nadzorni odbor niške “Gradske toplane” doneo je odluku da fiksni deo daljinskog grejanja pojeftini za 21,79 odsto...Odnosno sa sadašnjih 27,08 dinara po kvadratu, fiksi deo je pojeftino na 21,18 dinara, rekao je direktor tog preduzeća Predrag Milačić.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.