Poetsko veče Danice Dodić na srpskom i francuskom jeziku

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Mar.2017, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poetsko veče Danice Dodić na srpskom i francuskom jeziku

U četvrtak 30. marta u 19. sati u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" održaće se poetsko veče Danice Dodić na srpskom i francuskom jeziku.

Danica Dodić je srpska pesnikinja koja živi i stvara u Parizu. Objavila je dvojezične knjige pesama „Samo stih“ (1998), „Pariska svitanja“ (2003), „Platno vremena“ (2005) i „Nevreme“ (2014), na srpskom i francuskom jeziku. Dobitnica je Zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije i Ministarstva za dijasporu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Republike Srbije za stvaralaštvo i doprinos razvijanju srpske kulture u dijaspori. Član je Udruženja književnika Srbije, Udruženja književnika „Sedmica“ u Frankfurtu na Majni, i predsednik Literarne sekcije srpske dijaspore u Parizu. Pesme Danice Dodić prevođene su na francuski, ruski, poljski, bugarski i makedonski jezik.

O poeziji Danice Dodić, pored same pesnikinje, govoriće i dr Ivan Cvetanović, a pesme na srpskom i francuskom jeziku čitaće učenici bilingvalnog francuskog odeljenja Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu.

Program uređuju Milena Mišić Filipović i Ljiljana Milanović Blagojević (Niški kulturni centar).

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.