Podeljena rešenja o dodeli subvencija poljoprivrednicima

Izvor: JUGpress.com, 07.Dec.2017, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljena rešenja o dodeli subvencija poljoprivrednicima

BUJANOVAC

U prepunoj sali skupštine predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi danas je podelio 154 rešenja o dodeli subvencija  poljoprivrednim proizvođačima.

Po Kamberijevim rečima, ovim je zaokružen pilot projekat bespovratnih subvencija u poljoprivredi.

„Ono što je započeto početkom godine – dodela bespovratnih subvencija za 291 poljoprivrednika, danas se nastavlja sa novih 154 rešenja“, istakao je Kamberi.

Ukupan iznos opštinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << subvencija za poljoprivredu je, nakon rebalansa budžeta, sa 23 miliona  povećan na 32,5 miliona dinara upravo kako bi se i za ove proizvođače, koji nisu prošli u prvom krugu, obezbedila sredstva.

„Naša komisija, koja je procenjivala sve zahteve koji su na početku godine pristigli, dala je preporuku da se usvoje zahtevi i ovih poljoprivrednika koji su danas prisutni. Čekali smo samo saglasnost ministarstva poljoprivrede i od sutra krećemo sa realizacijom, odnosno isplatom subvencija“, rekao je predsednik opštine dodavši da očekuje da će do kraja godine biti isplaćen subvencija za svakog poljoprivrednika.

Kako je za JUGPress izjavila načelnica opštinskog Odeljenja za privredu i ekonomski razvoj, Ružica Anđelković, iznos subvencija se kreće od 30.000 do 150.000 dinara.

Mirjana Petrović iz sela Rakovac, jedna od dobitnica subvencija, rekla nam je da je zadovoljna što se konačno „država trudi da pomogne poljoprivrednicima“.

„Ulažemo u mehanizaciju, u tu svrhu su nam i odobrena sredstva. Do sada smo bili prepušteni sami sebi“.

„Prezadovoljan sam, polako podižemo proizvodnju, konkurisaću i sledeće godine“, kaže Mustafa Redžail iz Letovice.

Po rečima predsednika Kamberija, i u budžetu za narednu godinu će, takođe, biti planirana sredstva za podsticaje u poljoprivredi i privredi, ali se još uvek ne zna tačan iznos sredstava koji će biti izdvojen za ove namene.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.