Pod nadzorom 18 Vranjanaca zbog korona virusa

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2020, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pod nadzorom 18 Vranjanaca zbog korona virusa

Zato što dolaze sa područja gde je visok stepen zaraženosti korona virusom, 18 Vranjanca će narednih 14 dana biti pod zdravstvenim nadzorom. Oni nisu u karantinu, nemaju nikakve simptome i nije im ograničeno kretanje, potvrđeno je Južnim vestima iz Zavoda za javno zdravlje.

Prema rečima epidemiologa Slađana Stamenkovića 14 njih došli su sa sajma u Veroni i njih četvoro iz Kine.

Dužni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su da nam se javljaju i da mi njih zovemo. Za sada niko nema simptome, oni normalno rade i kreću se, samo su dužni da jave ukoliko dođe do promene simptoma, a mi dalje postupamo po proceduri, uzimamo uzorke i izolujemo ih ako treba. Tih 14 dana je period inkubacije i suština zdravstvenog nadzora je uvid u njihovo zdravstveno stanje - kaže Stamenković.

Prema njegovim rečima, Zavod za javno zdravlje dobija spisak od sanitarnog inspektora sa aerodroma Nikola Tesla i na osnovu njega se zna ko su ljudi koji su ušli u zemlju i kojoj teritoriji pripadaju.

Za sada imamo instrukcije za Kinu, Italiju, uglavnom zemlje gde ima veliki broj obolelih i gde je intenzivno žarište - kaže Stamenković.

Prema njegovim rečima, mesta panici nema i stepen rizika nije toliki da bi se nosile zaštitne maske, a ovo je preventivna procedura koja se sprovodi po preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.