Počelo sredjivanje letnje pozornice u Tvrdjavi

Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2017, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo sredjivanje letnje pozornice u Tvrdjavi

NIŠ

Niška letnja pozornica koja se nalazi u Tvrđavi dobija novo ruho. U toku je sređivanje dela za publiku, gde će, nakon izvođenja kompletnih građevinskih radova, biti postavljene nove stolice. Prema rečima gradonačelnika ovi radovi biće završeni za 15-tak dana. Ovi radovi su u toku a nakon njih radiće se na sređivanje garderobe i potpunoj rekonsktrukcija mokrih čvorova. Kako je rekao ovom prilikom gradonačelnik Bulatović, posle 50 godina  pozornica u Tvrđavi, na kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << se održava jedan od najprestižnijih glumačkih festivala, Filmski susreti, biće napokon rekonsktruisana i moći će, u novom ruhu, da ugosti i glumce, ali i sve one muzičare i ostale umetnike, koji ovde budu nastupali. On je napomenuo da će pozornica biti spremna za ovogodišnji glumački festival.

Radovi na rekonstrukciji iznose 15 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo trgovine i turizma, u okviru podrške Vlade Republike Srbije našem gradu.

Revitalizacija Tvrđave najavljena iz Zavoda za zaštitu spomenika još pre četiri godine.

Nakon ovih radova najavljeno je i obnavljanje takozvanog rovčeta gde su sportski tereni  i uređenje dečjeg igrališta iznad pozornice.

“Drugi projekat koji je vezan za rovove uskoro će da počne. On se prostire od autobuske stanice do drvenog mosta. Nadamo se da će I to u narednih mesec dana biti okončano I da ćemo I tamo krenuti u sređivanje . U okviru Tvrđave očekujemo aktivnosti koje se odnose na sređivanje onog dela gde se održavaju koncerti . I ove I naredne godine izdvajaćemo sredstva da se Tvrđava uredi “, rekao je gradonačelnik Niša Darko Bulatović prilikom obilaska radove na rekonstrukciji Letnje pozornice u Tvrđavi.

Grad Niš će iz svog budžeta da plati sanaciju dela bedema Tvrđave, kazao je Milan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj (KLER). Ukupna vrednost projekta je, prema njegovim rečima, 60 miliona dinara, dok Grad finansira obnovu bedema sa 11,5 miliona.

Na jesen  igralište u rovčetu treba bude potpuno u funkciji.

Novembra prošle godine potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić najavio je da će Tvrđava u Nišu dobiti novo ruho u 2017.  i to uz pomoć Turske razvojne agencije. Iz  niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj  tada su kazali da postoji mogućnost da Turci finansiraju sanaciju Stambol kapije.

Prema novim urbanističkim planovima glavna autobuska stanica bi trebalo da se izmesti a kako su ranije kazali iz gradskih vlasti, ovo važi i za sve ostale objekte koji su u neposrednoj blizini ovog spomenika. To do sada nije započeto.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.