Počela rekonstrukcija Kulturnog centra u Vladičinom Hanu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela rekonstrukcija Kulturnog centra u Vladičinom Hanu

Za najviše 4 meseca meštani Vladičnog Hana trebalo bi da dobiju bolje uslove za organizovanje kulturnih događaja i manifestacija, jer je u toku rekonstrukcija objekta Centra za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo. Biće urađena nova fasada, krov i zamena stolarije. Takođe, objekat će biti i nadograđen i urediće se način korišćenja prostorija.

Rekonstrukcija je bila neminovna, kaže direktor Centra Časlav Mladenović, kako bi se povećala energetska efikasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i smanjili troškovi održavanja objekta.

Problem je bila i terasa koja prokišnjava, ona se sada zatvara, a dobijaju se nove prostorije i videćemo koja će njihova namena biti - kaže Mladenović.

Radovi koštaju 167.000 evra, izvođač radova je preduzeće Crna Trava iz Leskovca, a 144.000 evra pokriva Evropska unija kroz EU PRO program. Preostali iznos od 23.000 evra plaća Opština Vladičin Han.

Inače, aktivnosti programa EU PRO podržava Vlada Švajcerske, a Evropska unija finansira 25 miliona evra za poboljšanje poslovnog okruženja u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji, a aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

EU podržava rekonstrukciju Centra za kulturu u Vladičinom Hanu

Izvor: JUGpress.com, 11.Okt.2019

VLADIČIN HAN..Uz podršku Evropske unije u Vladičinom Hanu je u toku rekonstrukcija objekta Centra za kulturne delatnosti, turizam i bibliotekarstvo, kako bi se unapredili uslovi za organizovanje kulturnih događaja i manifestacija kao i za sprovođenje brojnih aktivnosti ove ustanove...Radovi na rekonstrukciji...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.