Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela Dečja nedelja u niškom Dečjem centru

NIŠ

 

Radionicom za decu predškolskog uzrasta i njihovih roditelja pod nazivom  “Povrćijada” , danas je u niškom Dečjem centru započela Dečja nedelja. Ova manifestacija organizuje se svake godine u prvoj nedelji oktobra širom Srbije i trajaće do 7. novembra.

Moto i slogan ovogodišnje Dečje nedelje je “Moje je pravo da živim srećno i zdravo”

U Dečjem centru na Čairu u podne je  bilo veoma živo. Deca, njih oko devedeset >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji pohađaju radionice u ovom Centru, su uz pomoć roditelja prikazala svoju kreativnost ali i mogućnost da se od neobičnog materijala, ovog puta sezonskog povrća i voća, mogu napraviti figure životinja i druge svojevrsne umetničke tvorevine.

Ovo je,kako kaže direktorka Dečjeg centra tradicionalna manifesacija , a suorganizator ali i sponzor današnjeg programa je niška Tržnica koja je izdvojila voće i povrće kako bi deca mogla da uživaju u kreiranju svojih umetničkih dela. Tako je od tikvice nastala riba, od šargarepe žirafa, krompira ježevi i miševi i… još mnogo toga interesantnog.

Ovogodišnja Dečja nedelja obiluje programima i manifestacijama namenjenih deci uzrasta od tri do 18 godina, s tim što je ovoga puta program kreiran za  mlađi uzrast.

“ Akcenat ovogodišnje Dečje nedelje je stavljen  na odrastanju bez nasilja. Problem nasilja nad decom je poslednjih godina evidentan, ili se možda više govori o njemu nego ranijih godina. Treba reagovati na nasilje nad decom. Shodno tome, u Dečjem centru ,  ustanovi koja se bavi decom, održavaće se radionice u kojima ćemo jačati i osnaživati vezu između roditelja i dece kroz  zajednički kreativan rad, potom između roditelja i vaspitača , saradnika koji rade sa decom u okviru njihovih vanškolskih aktivnosti,  potom podizanje kulturne svesti kod dece negovanjem različitih vidova umetnosti. Imaće priliku da čuju pedagoški koncert klasične muzike, da učestvuju u likovnim i radionicama vajarstva. Predvideli smo  i sportski dan koji će biti održan u petak. Deca će zajedno sa svojim vršnjacima, roditeljima kulturnim poslenicima grada Niša i saradnicima koji rade Dečjem centru”  kaže direktorka dečjeg centra sandra Petković

Program je namenjen ne samo deci predškolskog uzrasta već i učenicima nižih razreda osnovnih škola.

Na platou ispred Dečijeg centra u utorak, 2. oktobra od 16 sati biće održana vajarska radionica, koncert učesnika muzičkih radionica Dečijeg centra, a nastupiće i neki od učesnika Festivala kompozicija za decu “Majska pesma”.

U sredu, 3. oktobra od 10 do 16:30 na platou ispred Dečijeg centra, kako kažu iz ove ustanove, zainteresovani mališani moći će da učestvuju na likovnoj radionici na temu “Jesenje lišće”. Od 17:30 u holu Dečijeg centra predstavu “Tetka Metkapop Ćira i pop Spira” izvešće učenici OŠ “Duško Radović”.

Pedagoški koncert klasične muzike biće održan u četvrtak, 4. oktobra od 12 sati ispred Dečijeg centra, a u 15 sati predstava ” Pitalica sveznalica” za pripremne grupe škole “Ratko Vukićević”

U petak, 5. oktobra od 11 do 17 sati ispred Dečijeg centra u “Čairu” biče organizovane sportsko rekreativne radionice.

Poslednja u nizu manifestacija je Radost Evrope koja će biti održana u Domu vojske u subotu u 18.00 sati. Suorganizator ovog dela programa je Društvo za negovanje kulture i tradicije  “Vuk Kradžić” i to je manifestacija čiji je glavni organizatori Dečji kulturni centar Beograd.

Dečija nedelja se tradicionalno održava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.