Plivanje za časni krst i Pihtijada u Vlasotincu

Izvor: juGmedia, 18.Jan.2013, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plivanje za časni krst i Pihtijada u Vlasotincu

VLASOTINCE – Na gradskom jezeru u Vlasini u centru Vlasotinca sutra će se po tradiciji plivati za bogojavljenski krst. Pobednik će, osim pehara, dobiti i kopiju svetogorske ikone, zlatnik i knjige.

Organizator manifestacije je Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske u Vlasotincu, genralni pokrovitelj je Opština Vlasotince, a duhovni pokrovitelj vlasotinačka crkva.

U isto vreme, na vlasotinačkom keju, takmičiće se i domaćice koje će za tu priliku spremiti pihtije. Pihtijada je, tradicionalno, prateća manifestacija Vađenja časnog krsta iz Vlasine.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vatrogasac iz Leskovca izvukao Bogojavljanski krst iz Vlasine

Izvor: juGmedia, 19.Jan.2013, 15:36

VLASOTINCE – Bogojavljanski krst iz Vlasine u centru Vlasotinca izvukao je danas Dušan Nikolić (25), pripadnik Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu, u konkurenciji od 56 plivača sa juga Srbije...“Šesti put se takmičim i sada mi se posrećilo. Godinu dana živim za ovaj dan, presrećan...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.