Petrović novi predsednik Opštine Medveđa

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jan.2015, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petrović novi predsednik Opštine Medveđa

Novi predsednik opštine Medveđa je privatni preduzetnik i odbornik Grupe građana "Gornja Jablanica“ Dragiša Petrović (63).

On je jednoglasno izabran na maratonskoj sednici lokalne skupštine kojoj su sve vreme prisustvovali predstavnici OEBS-a.

Sednici je prisustvovalo 34 od ukupno 35 odbornika, a za njega je glasalo 33. Samo Petrović nije glasao za sebe.

Do njegovog izbora došlo je pošto je prethodni kandidat "Gornje Jablanice“ Nataša Filić odustala >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od kanditature za funkciju predsednika, kojoj su se žestoko protivili odbornici opozicione Srpske napredne stranke.

Izbor Petrovića je kompromisno rešenje, plod dogovora, kako bi se prekinule tenzije - kazao je za Južne vesti jedan od odbornika SNS-a.

Političke tenzije među srpskim strankama u Medveđi prisutne su duže vreme, a kulminarale su u ponedeljak kada Filićeva nije dobila potreban broj glasova za funkciju predsednika i kada je sednica prekinuta zbog sukoba oko prebrojavanja glasova.

Dragiša Petrović je izabran mesec i po dana nakon iznenadne smrti Slobodana Draškovića, dugogodišnjeg predsednika Medveđe i osnivača Grupe građana „Gornja Jablanica“.

U ovoj opštini na vlasti su ta grupacija i Partija za demokratsko delovanje Rize Halimija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.