Peticija za smenu Vukovića i preko interneta

Izvor: JužneVesti.com, 24.Mar.2015, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peticija za smenu Vukovića i preko interneta

Svi zainteresovani mogu do 28. marta da potpišu peticiju za smenu direktora Narodnog pozorišta Ivana Vukovića. Peticija, koju je do sada potpisalo oko 600 ljudi, krajem meseca biće predata predsedniku Skupštine Grada Miletu Iliću.

Ovu akciju organizuje “Pozitivna Srbija”, a njen predsednik Dušan Stošić kaže da građani koji žele da Vuković ode sa direktorskog mesta mogu svoj potpis ostaviti preko Interneta, ili u prostorijama ovog udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Ljubićkoj ulici 2 na Trgu Učitelja Tase.

Kako navodi Stošić, pre nekoliko dana su građani imali prilike da potpišu peticiju ispred “Kalče”, a u međuvremenu je nekoliko timova “od vrata do vrata” i na ulicama prikupilo oko 600 potpisa. Do kraja meseca, kaže, očekuje se preko 2.000 potpisa, koji će biti predati predsedniku Skupštine grada Miletu Iliću i odbornicima “kako bi se i oni izjasnili o ovom slučaju”.

Prema Stošićevim rečima, udruženje se već obratilo gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću i Miletu Iliću da preispitaju čija je odgovornost što je Ivan Vuković postavljen za direktora Narodnog pozorišta.

Ukoliko ne dobijemo odgovor gradskih funkcionera, bićemo prinuđeni da radikalizujemo akciju kroz protestne skupove. Problem je što je zakon nekoliko puta prekršen, jer je Vuković u samom startu nelegalno postavljen i sada stiče radno iskustvo na osnovu koga će moći da se kandiduje i to legalno - kaže Stošić.

Kako kaže, podršku ovoj akciji su pružili bivši predsednik Upravnog odbora pozorišta Dejan Petković i nekadašnji članovi Nadzornog odbora niškog teatra.

Podsetimo, početkom marta ove godine, Viši sud je potvrdio prvostepenu presudu da je Vukovićev izbor na mesto direktora nezakonit, i da se poništava konkurs na kome je izabran.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.