Perišićevom šuraku pritvor produžen i treći put

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2023, 13:17

Perišićevom šuraku pritvor produžen i treći put

Vozaču Univerzitetskog kliničkog centra Niš, uhapšenom i osumnjičenom za proizvodnju marihuane i udruživanje u kriminalnu grupu, opet je produžen pritvor. Reč je o šuraku direktora UKC-a Zorana Perišića koji je sa vozačem D. S. potpisao aneks ugovora mesec dana pre hapšenja po kojem je ovaj radnik "napredovao". Iz Agencije za sprečavanje korupcije nisu objasnili da li u ovom slučaju ima elemenata sukoba interesa.

Nešto više od mesec dana pre hapšenja D. S. je kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << automehaničar po obrazovanju potpisao aneks ugovora sa zetom Zoranom Perišićem i od "običnog" vozača niškog Kliničkog postao je vozač saniteta, zadužen za hitan ili medicinski opravdan transport pacijenata, kao i unošenje i iznošenje nepokretnih.

Od 11. jula kada je uhapšen u svojoj kući gde je skoro godinu dana "radila" laboratorija za uzgoj marihuane, vozač niškog Univerzitetskog kliničkog centra je u pritvoru. Produžen mu je i treći put, a iz Višeg javnog tužilaštva navode da može da traje do 8. decembra.

Taj predmet je u fazi istrage i još uvek nije podignuta optužnica, a D. S. se nalazi u pritvoru - kažu iz Višeg suda u Beogradu.

U njegovoj porodičnoj kući je 4 meseca nakon što se zaposlio u UKC Niš napravljena laboratorija za uzgoj kanabisa; foto: MUP 50-godišnji D. S. je rođeni brat supruge v. d. direktora UKC Niš Zorana Perišića, a osumnjičen je da je bio deo kriminalne grupe koja je u Beogradu prodavala heroin, a u Prokuplju proizvodila marihuanu i to u njegovoj porodičnoj kući.

Naveo je da je automehaničar po obrazovanju, a nije poznato na koji način je dobio posao u najvećoj zdravstvenoj ustanovi na jugu Srbije, gde je zaposlen od 8. aprila 2022. godine.

U njegovom ugovoru koji su dostavili iz UKC Niš piše da ga je zaključio sa svojim zetom Zoranom Perišićem. Zaposlen je kao vozač vozila B kategorije, u odseku voznog parka Odeljenja transporta i logistike, Službe za tehničke i druge slične poslove, za koje se zahteva 3. stepen stručne spreme.

Obavlja poslove vozača, vodi evidenciju o upotrebi motornog vozila, pređenoj kilometraži, potrošnji goriva i maziva, priprema putni nalog za korišćenje vozila, održava vozila u urednom i ispravnom stanju, kontroliše ispravnost vozila i ugovara popravke vozila u servisnim radionicama. Obavlja i druge poslove u okviru svoje stručne spreme po nalogu Šefa odseka - piše u opisu poslova.

U tom ugovoru takođe piše da je zaposlen na neodređeno vreme, da je odgovoran šefu odseka, a da će poslove obavljati u Nišu i Gornjoj Toponici.

Ugovor i aneks potpisivao sa svojim zetom; foto: JV Aneks tog ugovora potpisao je sa Perišićem 22. maja ove godine, stupio je na snagu 1. juna i u njemu navode da je raspoređen na poslove vozača sanitetskog vozila u bolničkim ustanovama, a promenjen mu je i opis poslova koje je obavljao nešto više od mesec dana, sve dok nije uhapšen.

Vrši hitan sanitetski prevoz pacijenata; vrši sanitetski prevoz pacijenata, koji nije hitan, ali je opravdan i medicinski neophodan; pomaže prilikom unošenja i iznošenja nepokretnih pacijenata; održava, prati i vodi evidenciju o ispravnosti vozila i opreme u vozilu; obavlja poslove vozača; vodi evidenciju o upotrebi motornog vozila, pređenoj kilometraži, potrošnji goriva i maziva; priprema putni nalog za korišćenje vozila; održava vozilo u urednom i ispravnom stanju; kontroliše ispravnost vozila i ugovara popravke vozila u servisnim radionicama, obavlja i druge poslove u okviru svoje stručne spreme po nalogu šefa Odseka - piše u aneksu.

Informacije iz istrage i njegovih ugovora pokazuju da je, nekoliko meseci nakon zapošljavanja u Kliničkom centru Niš, osim posla vozača saniteta za koji su ga plaćali svi građani, počeo da se bavi i nelegalnom proizvodnjom marihuane.

Kako su ranije naveli iz Tužilaštva - krajem avgusta prošle godine, odnosno 4 meseca nakon njegovog zapošljavanja u UKC Niš, D. S. je osumnjičen da se dogovorio sa kriminalnom grupom da se njegova porodična kuća adaptira za proizvodnju opojne droge.

Uhapšen nešto više od mesec dana nakon što je "napredovao" i postao vozač saniteta; foto: MUP Laboratoriju su napravili po instrukcijama još jednog člana ove kriminalne grupe, koji je uhapšen zbog nelegalne prodaje heroina u dvorištu Pošte Srbije, a "radila" je skoro godinu dana, sve dok u njoj vozač niškog Kliničkog nije uhapšen 10. jula.

Novinari su od Uprave Kliničkog tražili i njegove putne naloge, ali su odgovorili da ih nije imao.

Obaveštavamo Vas da uvidom u evidenciju nadležnih službi, od početka 2023. godine, navedeni zaposleni nije imao nijedan put koji iziskuje putni nalog, odnosno nadoknadu putnih troškova - naveli su odgovoru.

Vozač je u pritvoru već tri meseca, istraga još traje u Tužilaštvu, a iz Uprave su nakon pitanja Južnih vesti o njegovom hapšenju rekli da su preduzeli sve zakonom predviđene mere, kao i da prema njihovim tadašnjim saznanjima "ni u jednom slučaju nije korišćeno niti zloupotrebljeno vozilo UKC Niš".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.