PUPS oformio Gradski odbor u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2022, 16:52

PUPS oformio Gradski odbor u Pirotu

Dosadašnje Povereništvo Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije u Pirotu preraslo je u Gradski odbor, a na sednici izborne Skupštine za predsednika lokalnog odbora u Pirotu izabran je diplomirani inženjer Jovan Nikolić.

Na osnivačkoj Skupštini PUPS-a, pored predsednika i potpredsednika, izabrano je i 10 članova Gradskog odbora, kao i 4 člana Nadzornog odbora i 3 člana Disciplinske komisije.

Nikolić kaže da su prepoznate potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << penzionera u Pirotu i da se formiranjem odbora kreće u pripremu za lokalne izbore, koji bi trebalo da se održe 2024. godine.

Nije nam bilo teško da odlučimo da PUPS zauzme svoje mesto i u Pirotu. Vrh partije je primetio naš rad i dogovoreno je da se formira Gradski odbor. Na brzinu smo izašli na izbore 2020. godine, u međuvremenu smo radili na omasovljenju, sada imamo, što članova, što simpatizera, oko 180 - rekao je Nikolić.

Partija penzionera koja je osnovana 2005. godine, od maja 2022. godine je u svoj naziv integrisala i poljoprivrednke i proletere i sada se zvanično zove Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda (PUPS – Solidarnost i pravda), je na poslednjim lokalnim izborima 2020. godine u Pirotu osvojila 352 glasa, što je bilo oko 1,4% i nije osvojila nijedan odbornički mandat.

Sednici Skupštine prisustvovali su i Ilo Mihajlovski, predsednik Izvršnog Odbora, Dragan Stanojević, potpredsednik Izvršnog Odbora i Marija Nedeljković, koordinatorka za Niški i Pirotski okrug.

Pripremamo se za lokalne izbore 2024. godine. Imamo dosta toga da kažemo penzionerima, oni su kategorija kojima treba da se pomogne, kroz otvaranje klubova penzionera, domove za stare, kroz besplatan javni prevoz - rekao je Mihajlovski.

Izbornoj Skupštini prisustvovalo je 48 delegata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.