PEĆ: Šiptari Mirjani srušili kuću pred njenim očima (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 16.Jan.2021, 21:08

PEĆ: Šiptari Mirjani srušili kuću pred njenim očima (VIDEO)

PEĆ: Šiptari Mirjani srušili kuću pred njenim očima (VIDEO) Kuću Mirjane Drigant, prognane iz Peći 1999. godine, potpuno bespravno i pred njenim očima porušili su Šiptari u tom gradu.




Prognana iz Peći 1999. godinama, Mirjana se nastanila u Goraždevcu nedaleko od grada. Nadala se da će jednog moći da se vrati u svoj grad i da nastavi da živi u njemu. Nije ni pretostavljala da će joj kuća bez ikakvog pravnog opravdanja, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << čak i separatističke koji sa zakonom malo šta imaju kada nisu u pitanju pripadnici njihove zajednice. Ipak, dogodilo se baš to ito prvog dana pravoslavne Nove gdine, 14. januara. Ne onako kako su palili i rušili posle 99-te godine, već mnogo "prefinjenije". Unajmljena je firma, došle su građevinske mašine i kuća, koja je čekala da se u nju vrati i useli život, porušena je u sred bela dana i to - pred Mirjaninim očima.
U neverici ali i očajanju, Mirjana je mogla samo da gleda kako se deo po deo njene kuće ruši uz tresak i oblak prašine. Rušenje kuće je navodno sa namerom da se oslobodi već uzurpirana parcela ali iza svega toga krije se stara želja Šiptara da svi Srbi i nealbanci budu prognani, ma gde da žive na Kosovu i Metohiji.Sve to dešava se pred očima sveta ali i srpskih vlasti koje umesto da preduzmu bilo šta - ćutke posmatraju i odorbavaju ovakvo nasilje i progon srpskog naroda. Oni nesrećnici koji su se, po preporuci Aleksandra Vučića uključili u šiptarsku vlast - svojim prisustvom jedino što su mogli da učine, jeste da tako daju legitimitet šiptarskom nasilju.
Za to vreme, Vučićeva "Srpska lista", na dan kada se obeležava Vokerova laž o masakru u Račku što je pružilo alibi za bombardvoanje, među prvima je predalasvoju listu za naredne šiptarskeizbore! Nije im dovoljno zla nad Srbima koje su omogućilii  svojom izdajničkom politikom pomogli. Oni hoće još!

Ni "nezavisne" medije na srpskom ova priča zanimala. Ovu vest, koju je RTK2 - redakcija na srpskom šiptarske vodeće televizije, pripremila i stidljivo objavila, nije preneo ni jedan drugi medij na srpskom jeziku.

POGLEDAJTE VIDEO: 




* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
Srbi tražili od Amerikanaca da se vrate na KiM a kao ''odgovor'' im porušili kuće. - KM NovineNastavak strašnog terora nad Srbima na KiM. Na Svetu Petku bagerima srušeno pet srpskih kuća u Đakovici. U Srpskoj ulici u samom centru Đakovice u ponedeljak popodne, na Svetu Petku, srušeno je pet kuća porodice Stefić!


PROČITAJTE JOŠ:   
Opet organizovani progon Srba sa KiM - spiskovi za zastrašivanje! - KM NovineOpet organizovani progon Srba sa KiM - spiskovi za zastrašivanje! Hajka na Srbe povratnike se pojačava ali to neće zaobići ni one koji su na Kosovu i Metohiji ostali da žive i posle 1999. godine. Šiptari sa KiM napravili famozne spiskove na kojima se nalaze imena Srba koje, uglavnom lažno, optužuju za zločine nad Šiptarima.


PROČITAJTE JOŠ:   
Raseljeni Srbi ne smeju u Đakovicu, pravdu traže od Šiptara - KM NovineRaseljeni Srbi ne smeju u Đakovicu, pravdu traže od Šiptara Članovi Udruženja raseljenih Srba iz Đakovice saopštili su da zbog najavljenih protesta Albanaca odustaju od odlaska u taj grad i običaja da u crkvu Uspenja presvete Bogorodice unesu badnjak.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.