Osnovan socijalno-ekonomski savet u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 26.Dec.2018, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan socijalno-ekonomski savet u Pirotu

Sa ciljem da se uspostavi i razvija socijalni dijalog o bitnim ekonomskim i socijalnim pitanjima u Pirotu, juče je u ovom gradu formiran lokalni Socijalno-ekonomski savet.

Pirot je tako postao jedan od malobrojnih gradova u Srbiji koji imaju ovakav Savet, a ugovor o osnivanju potpisan je na 85. sednici Republičkog Socijalno-ekonomskog saveta, koja se održala upravo u ovom gradu.

Sednici i potpisivanju sporazuma prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i socijalna pitanja Zoran Đorđević koji je rekao da je saradnja između sindikata, poslodavaca i države veoma važna.

Dijalog je bitan za rešavanje problema i upravo radi toga je značajno da na lokanom nivou otvaramo što više socijalno-ekonomskih saveta. To je dobro i za republički Savet i nadamo se da čemo iz Pirota dobijati konstruktivne predloge - rekao je ministar.

Gradonačelnik Vladan Vasić istakao je da je to još jedan način dijaloga između Uprave grada, sindikata i poslodavaca.

Nadam se da ćemo biti uspešni u radu. Ovo je još jedna aktivnost koja potvrđuje da je naša namera da osnujemo Privrednu komoru Pirota dobra - rekao je Vasić.

Sednici su prisustvovali i državni sekretar ministarstva za rad Bojana Stanić, predsednik Socijalno-ekonomskog saveta Srbije Miloš Nenezić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović, predsednik UGS Nezavisnost Zoran Stojiljković i predstavnici Gradskog veća Pirota.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.