Osmo savetovanje voćara “Agrolider”

Izvor: JUGpress.com, 26.Feb.2018, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmo savetovanje voćara “Agrolider”

LESKOVAC

U restoranu „Park“ održano je osmo Savetovanje za voćare i izložbu opreme i materijala za voćarsku proizvodnju „Agrolider“. Manifestacija je održana pod sloganom „Može više i bolje“.

Organizatori veruju da se spregom iskustva, volje, nauke i stručne prakse mogu stvoriti preduslovi da se dodatno iskoriste veliki potencijali u voćarskoj proizvodnji jugoistočne Srbije.

Urednik emisije za poljoprivrednike „Agrozona“ Goran Tasić izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je zadovoljstvo posetom, rekavši da ona opravdava slogan „Može više i bolje“.

„Ovoliko interesovanje voćara da u direktnom kontaktu sa stručnjacima sazna nešto novo i da već sutra to i primene je znak da ćemo ostvariti i veće i kvalitetnije prinose različitih voćnih vrsta, a tako će voćari imati i veći promet.“

Ovogodišnju manifestaciju je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji je najpre organizatorima čestitao na na velikom broju izlagača, stručnim predavanjima i celokupno dobroj organizaciji.

„Grad Leskovac je već osam godina pokrovitelj ove manifestacije, zato što smatramo da je vrlo korisna za voćare našeg kraja, ali i voćare iz Pčinjskog, Topličkog, Nišavskog i Pirotskog okruga. Naš cilj je da pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima da budu što konkurentniji na tržištu i ostanu na svojim gazdinstvima. Do sada smo, od 2013. godine, u subvencionisanje poljoprivrednih proizvođača uložili 127 miliona dinara, a subvencije je dobilo 3320 gazdinstava. Kroz projekat elektrifikacije polja uloženo je 65,6 miliona donatorskih sredstava i izrađeno je preko 37 kilometara elektromreže i 220 gazdinstava u pet sela je dobilo mogućnost navodnjavanja na struju. U proces komasacije do sada je uloženo 86 miliona, od tog 47 miliona dinara u 2017. godini. Urađeno je i 167 kilometara atarskih puteva, a u ovoj godini u planu je uteđenje još 27 kilometara, za šta je namenjeno 20 miliona dinara.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Savetovanje za voćare Agrolider

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Feb.2018

U Leskovcu je održano osmo savetovanje za voćare „Agrolider“ pod sloganom „Može više i bolje“...Ukupno 32 izlagača iskoristilo je ovu priliku da predstavi svoje proizvode i usluge, a održano je i 7 stručnih predavanja...„Da može više i bolje potvđuje i veliki broj voćara, koji imaju...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.