Opština raspisala konkurs za pomoć  preduzetnicima

Izvor: juGmedia, 07.Nov.2016, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opština raspisala konkurs za pomoć preduzetnicima

VLADIČIN HAN – Opštinsko veće Opštine Vladičin Han raspialo je javni za prijavu preduzetnika za dobijanje bespovratne državne pomoći  – „de minimis“ za refundaciju troškova za nabavku mašina  ili opreme u tekućoj godini  u ukupnom iznosu od 4,4 miliona dinara.

Pravo na „de minimis“ državnu pomoć imaju preduzetnici, mikro i mala preduzeća kako bi unapredili delatnost kojom se bave, radi jačanja konkurencije i kapaciteta  kao i povećanja broja zaposlenih, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << stoji u konkursu.

Da bi dobili sredstva, moraju da ispunjavaju uslove kao što su: da su registrovani i imaju sedište u hanskoj opštini, da su pozitivno poslovali u prethodne dve godine , da uredno plaćaju poreze  i da od 2013. do 2015. godine nisu koristili „de minimis“ sredstva državne pomoći odnosno da je ukupan iznos korišćenih sredstava  u protekle dve godine manji od 23 miliona dinara. 

Ukupna iznos sredstava koji je predviđen u tu svrhu iznosi 4,4 miliona dinara a rok za podnošenje prijava je do 30.  novembra ove godine.

Ljiljana Pavlović

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomoć preuzetnicima u Vladičinom Hanu

Izvor: JUGpress.com, 07.Nov.2016

Vladičin Han..Opština Vladičin Han donela je odluku o uslovima za dodelu sredstava po osnovu „de minimis“ državne pomoći preduzetnicima, mikro i malim pravnim licima u ukupnom iznosu od 4 miliona i 400 hiljada, dinara za 2016.godinu...Sredstva su predviđena za refundaciju troškova nabavke...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.