Opšta bolnica dobila nove medicinske uređaje

Izvor: juGmedia, 01.Dec.2013, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšta bolnica dobila nove medicinske uređaje

PIROT – Opšta bolnica je zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i Alfa banci dobila nove medicinske uređaje koji će značajno smanjiti liste čekanja na preglede rendgenom, ultra zvukom, a stigao je i novi moderan aparat za preglede debelog creva.

Pacijenti su na neke radiološke preglede čekali i preko dva meseca. U ovoj bolnici se leči preko 110.000 stanovnika iz celog Pirotskog okruga.

„Dobili smo ultrazvučni aparat za ultrazvuk srca. Imamo pet obučenih lekara i >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << to znači da će se aparat koristiti svakodnevno, odnosno da će se svi “ležeći” pacijenti svakodnevno pregledavati a da se liste čekanja znatno smanjuje za sve ambulantne pacijente. Dobili smo i novi mikroskop, video-kolonoskopski sistem koji će omogućiti pregled debelog creva, takozvanu kolonoskopiju sa duplim kolonoskopskim štapom. U planu je da se instalira anesteziološki aparat tako da se u narednom periodu pregledi kolonoskopije rade uz anesteziju, naveo je direktor Opšte bolnice Goran Petrović.

Bolnica je dobila i elektrohiruršku jedinica koja će omogućiti obavljanje polipektomije.

-Do sada smo imali samo dijagnostiku debelog creva u cilju otkrivanja i prevencije karcinoma, a od sada ćemo osim dijagnostike imati mogućnost da radimo i terapijske procedure, za šta ćemo vrlo brzo poslati lekare na obuku-kazao je Petrović.

Zahvaljujući donatorsku “Alfa banke” dobijen je novi ultrazvučni digitalni portabilni kolor-dopler aparat, čime su liste čekanja na radiologiji značajno smanjene.

„Naamo se da će u narednom periodu liste čekanja biti od tri do pet dana, odnosno, samo onoliko koliko je potrebno za adekvatnu pripremu pacijenata za pregled-rekao je dr Petrović.

(kraj)paz/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.