Izvor: JUGpress.com, 14.Apr.2023, 19:00

Obećali novu opremu za čistije Vlasotince

VLASOTINCE

Na pres konferenciju održanoj kod brane na reci Vlasini predstavnici lokalne samouprave izneli su šta je sve pribavljeno za bolji rad dva javna komunalna preduzeća, ,,Komunalac” i ,,Vodovod”.

Član Opštinskog veća Dragiša Miljković je rekao da je “nabavkom nove opreme za javno komunalna preduzeće, opština Vlasotince je u poslednjih godinu i po dana značajno pobljšala uslove za pružanje komunalnih usluga. Ukupna vrednost nabavljenih vozila, opreme >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i alata je blizu 150 miliona dinara”.

On je dodao da je “najveći deo tih sredstava obezebeđen iz budžeta, više od 80 posto, a ostatak posredstvom Ministarstva zaštite životne sredine i Kabineta ministra za nedovoljno razvijena područja.

Osim četiri vozila namenjena ,,Vodovodu” i ,,Komunalcu”, koja su nabavljena na lizing prošle godine, i to dva autosmećara, čistilice, cisterne a očekuje se da stigne i vozilo ,,kanal džet”. Ova dva preduzeća dobila su brojne alate i veliki broj raznih posuda za odlaganje smeća. Reč je o 40 novih, klasičnih, kontejenra, zatim 2.500 kanti za smeće za domaćinstva, kao i osam podzemnih kontejnera od kojih je sedam već postavljeno, a uskoro će i ovaj jedan preostali.

Iz Kabineta ministra za nedovoljno razvijenih opština, umesto kamiona ,,kopara”, stići će pet podzemnih kontejnera i 45 običnih, tako je odlučeno u dogovoru sa kabinetom ministra.

Od Ministarstva zaštite životne sredine, pre neki dan obavešeteni smo da smo dobili još 1.222 kante i 12 kontejnera i oni treba da stignu u Vlasotince2, rekao je on.

Ono je “želim da poruči” u ime lokalne samouprave da, i ako je spisak opreme značajan, “on sam po sebi ne znači mnogo ukoliko zajedno ne brinemo o našem okruženju, da ne pravimo deponije gde stignemo, da ne bacamo žar u kante i kontejnere, da ne lomimo česme i ne ostavljamo smeće za sobom u parkovima, pore reke i na drugim lokacijama”.

Zbog toga mislim da smo svi na istom zadatku da bi naše okruženje bilo lepše, čistije i zdrvije – istakao Dragiša Miljković, član Opštinskog veća u opštini Vlasotince.

Danas imamo predpraznično ulepšavanje našeg grada, jer u pre toga bilo je dosta vremenskih nepogoda što nas je omelo da realizujemo ono što smo bili zaplanirali. Ipak uspeli smo u našoj nameri i sada završavamo sređivanje na najlepšem mestu u gradu, a to je kej i šetalište pored reke Vlasine. Sa poslom uređenja nastavljamo i u narednom periodu a u dane Uskršnjeg praznika imaćemo dežurne ekipe tako da će Vlasotince biti uređeno i lepo i u same dane praznika. Posle prvomajskih praznika počećemo sa deljenjem kanti u seoskim mesnim zajednicama, a onda kada budemo formirali bazu počećemo sa iznošenjem smeća iz svih mesnih zjednica – obećao je direktor ,,Komunalca”, Zoran Jović.

Da bi se neki posao obavio kako treba treba dobro da se zavrnu rukavi, a takva akcija biće organizovana 22. aprila, upravo pod takvim nazivom ,,Zavrnimo rukave”.Ova akcija biće sprovedena na teritoriji čitave Srbije, a i naš grad će se pridružiti ovoj i ovakvoj akciji tako da će akcija biti sprovedena na čišćenju obale Vlasine, Kameničkog i Puškinovog potoka i čarobne doline – rekla je Žaklina Stefanović, zadužena da kao članica Opštinskog veća vodi brigu o zaštiti životne sredine.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.