Novinar Predrag Blagojević dobitnik nagrade „Dušan Bogavac“

Izvor: juGmedia, 21.Okt.2013, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar Predrag Blagojević dobitnik nagrade „Dušan Bogavac“

NIŠ – Žiri novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost odlučio je da ovu nagradu  za 2013. godinu  dodeli  novinaru Predragu Blagojeviću, glavnom i odgovornom uredniku internet novina „Južne vesti“ . U obrazloženju se navodi da je u fokusu redakcije “Južne vesti” od samog početka  istraživačko novinarstvo, odnosno izveštavanje o korupciji, koje uz dnevne aktuelnosti čini srž informativnog dela ovog medija.

„Redakcija na čelu sa Predragom Blagojevićem, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uspela je da se izbori za finansijsku nezavisnost, što je novinarima omogućilo da temama uvek pristupaju iz ugla građana, a da nosioce javnih funkcija kritikuju kad god procene da je to potrebno. Kao direktna posledica izveštavanja ovog medija samo u poslednjih godinu dana smenjeno je nekoliko direktora javnih preduzeća i ustanova u Nišu. Među temama koje su privukle najveću pažnju javnosti svakako su slučajevi korupcije u niškom KP domu i odmazde prema „uzbunjivačima“ koji su ukazali na taj problem, nepotizam i partijsko zapošljavanje u javnim preduzećima“ , saopšteno je iz NUNS -a.

Ove godine u užem izboru za nagradu „Dušan Bogavac“ bili su: novinarke Sanda Savić i Nadežda Gaće, novinarski tim „INSAJDER-a“,  satirični portal „NJUZNET“, Centar za istraživačko novinarstvo i kolumnisti Petar Luković i Svetislav Basara.

Članovi žirija bili su Ljubomir Živkov, Dinko Gruhonjić, Marko Somborac, Vukašin Obradović,  Filip Mladenović i Branka Bogavac.

Ceremonija dodele novinarske nagrade „Dušan Bogavac“ za etiku i hrabrost održaće se u četvrtak, 24. oktobra 2013. u 12 sati u prostorijama NUNS-a u Beogradu.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Blagojeviću nagrada NUNS-a

Izvor: RTS, 22.Okt.2013, 15:41

Glavni i odgovorni urednik niških Južnih vesti, Predrag Blagojević, ovogodišnji je dobitnik nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije. ..Ovogodišnji dobitnik nagrade za etiku i hrabrost "Dušan Bogavac" koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.