Novi ministar prosvete iz Toplice

Izvor: juGmedia, 15.Sep.2013, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ministar prosvete iz Toplice

BLACE – Novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi republike Srbije je Tomislav Jovanović. Rođen je 1951. godine u selu Trbunje, opština Blace, .Na zvaničnom opštinskom sajtu stoji da je Jovanović  završio osnovnu školu u rodnom selu,. 1975. g. diplomirao  na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, magistrirao je 1979, a doktorirao 1983. godine. Redovni je profesor fiziologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Specijalizirao je medicinu sporta i kliničku fiziologiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << autor je brojnih naučnih radova.

Ovo nije prvi put da neki čovek iz ovog kraja  bude deo Vlade, isto mesto – ministra prosvete,(1935-1938) zauzimao je Blačanin Dobrivoje Stošović, a potom (1938-1939) mesto ministra šuma i rudnika.

(Kraj)iva

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ministar Jovanović na završnici 80. Vukovog sabora

Izvor: Press, 15.Sep.2013

Završnoj svečnosti će prisustvovati ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Tomislav Jovanović, najavilo je resorno ministarstvo.. Ovogodišnji Vukov sabor počeo je 9. septembra u Vukovom domu kulture u Loznici i obuhvatao je brojne izložbe, književne večeri, pozorišne predstave i muzičke...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.