Novi mandati za dvojicu direktora javnih preduzeća u Pirotu

Izvor: JužneVesti.com, 30.Sep.2022, 16:53

Novi mandati za dvojicu direktora javnih preduzeća u Pirotu

Dosadašnji direktor Javnog preduzeća za planiranje i uređivanje građevinskog zemljišta Slaviša Svilarov, kao i Bratislav Ćirić, koji je u prethodnom periodu bio na čelu Gradske toplane, dobili su još po jedan mandat na direktorskim mestima, odluka je odbornika na poslednjoj Skupštini Grada Pirota.

Svilarov, inače član Socijalističke partije Srbije, i u narednom periodu biće direktor preduzeća koje se do 2016. godine zvalo Direkcija za izgradnju, a na tom mestu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prvi put imenovan je 2017. godine.

Po obrazovanju je diplomirani ekonomista, od 2003. godine bio je finansijski direktor Prvog maja Pirot, a u javnom sektoru je od 2015. godine, kada je izabran u tadašnje Opštinsko veće, zadužen za privredu i finansije.

Novi mandar dobio je i Ćirić, član Srpske napredne stranke, a kako piše u njegovoj biografiji, diplomirani ekonomista - menadžer je po obrazovanju.

To je u ovom trenutku velika odgovornost u okruženju u kome preduzeća sada posluju. Obećavam da ćemo ove sezone imati kontinuiranu isporuku toplotne energije, da će radijatori biti topli, a da ćemo kad sve ovo prođe, nastaviti sa daljim investicijama i razvojem Toplane na svim nivoima - rekao je nakon imenovanja.

Novi-stari direktor je na tom mestu prvi put imenovan 2018. godine, a godinu dana pre toga bio je pomoćnik gradonačelnika Vladana Vasića.

U svojoj karijeri bio je i šef odseka u službi za ekonomsko finansijske poslove u pirotskoj Bolnici, a pre zaposlenja u javnom sektoru, bio je i menadžer u Đenerali osiguranju, šef ekspoziture Privredne banke u Pirotu, a kao i Svilarov, radio je i u Prvom maju.

Od 2020. godine je i predsednik Fudbalskog kluba Radnički.

Podsetimo, 2021. godine nove-stare mandate dobili su i direktori Komunalca, Vodovoda i Regionalne deponije, kao i dugogodišnji direktor Turističke organizacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.