Izvor: JUGpress.com, 24.Mar.2023, 12:59

Nova v. d. direktorka „Naissusa“ Tamara Milić

NIŠ

Dosadašnjem direktoru „Naissusa“ Goranu Milosavljeviću, koji je po struci master istoričar, istekao je i v. d. mandat. Gradsko veće je kao novog kandidata predložilo master inženjerku zaštite na radu Tamaru Milić. O imenovanju novog direktora JKP „Naisuss“ odlučivano je i na 29.sednici Skupštine grada Niša.

„Verujem da će skupštinski odbornici danas izglasati nju za vršioca dužnosti, pa da krenemo dalje sa gradilištima i svim onim što „Naissus“, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kao važno preduzeće, ima kao povereni posao od strane osnivača, Grada Niša“, rekla je gradonečelnica Dragana Sotirovski.

                                       Sotirovski je i ranije imala primedbe da rad JKP „Naisuss“ a na teret im je stavljeno i to što nije opravdano  88 miliona dinara za uređenje, odnosno izradu vodovodno kanalizacione mreže na pojedinim ulicama u gradu.

                                      Odbornici iz opozicionih stranaka su ukazali na postavljanje neadekvatnog kadra na vodećim pozicijama u javnim preduzećima.  Smatraju da oni moraju da budu iz struke koje je osnovna delatnost tog preduzeća, pa je bilo nelogično da master istoričar bude direktor vodovoda. Protivuli su se i njihovom v.d. statusu jer smatraju da se tako drže pod kontrolom.

                                Gradončelnica Niša navodi da je Grad već krenuo u rešavanje tog problema.

                               „Krenuli smo da rešavamo i taj problem. Krenuli smo od najvećeg preduzeća, narednih meseci ćemo se baviti statusom ostalih direktora, ne samo preduzeća, već i ustanova, kako bismo izašli iz tog stanja. Ne radimo to zbog toga što tvrdi opozicija, nego zato što bi trebalo ljudi koji vode određena preduzeća ili ustanove dobiju četvorogodišnji mandat, da se oslobode tog pritiska, da ne razmišljaju do kada su tu. Treba da razmišljaju o projektima o tome šta će raditi, na koji način će pomoći gradu i sugrađanima. To je trebalo odavno da se rešava, sada je stiglo na red, tako da smo krenuli od „Vodovoda“, izjavila je gradonačelnica.

                             Tamara Milić je master inženjer zaštite na radu i master inženjer zaštite životne sredine na smeru upravljanje komunalnim sistemom. U JKP „Naissus“ radi od 2013. godine. Od 2021. godine radi kao izvršna direktorka za tehnički sistem.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.