Nova stranka: Klinički centar do ruba egzistencije

Izvor: juGmedia, 26.Jan.2015, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova stranka: Klinički centar do ruba egzistencije

NIŠ – Gradski odbor Nove stranke oglasio se povodom stanja u Kliničkom centru koji je prema njihovim navodima „doveden do ruba egzistencije“

Nova stranka izražava zabrinutost zbog stanja u koji je Klinički Centar Niš doveden i činjenice da bi više od 2,5 miliona građana našeg regiona moglo da ostane i bez minimuma zdravstvene zaštite.

„Godinama se kontinuirano vrši uništavanje KC Niš koji je (ne)činjenjem odgovornih lica danas, na početku 2015.godine doveden >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << do ruba egzistencije. Zbog ovakvog stanja odeljenje hirurgije ostaje bez anestetika, oboleli od raka na klinici za onkologiju ne mogu da prime citostatike, a pacijenti su primorani da kao na pijaci sami kupuju antibiotike, potrošni materijal kao što su kanile, gaze, zavoji, flasteri, pa čak i pejsmejkere, stentove i graftove, navode u svom saopštenju.

Nova stranka podržava napore zdravstvenih radnika u očuvanju dostojanstva svoje profesije i ugleda samog KC Niš i poziva ministarstvo zdravlja da u što kraćem vremenskom roku pronađe rešenja koja bi dovela do normalizacije rada.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.