Izvor: JUGpress.com, 18.Jan.2021, 13:48

Nišlije traže izmenu zakona o saobraćaju

  NIŠ

Nišlije ne odustaju od protesta posle saobraćajne nesreće koja se desila 4.januara na Bulevaru Medijana kada je stradao dvanaestogodišnji dečak i jedan čovek, a   proteklog vikenda u protestnoj šetnji pod nazivom „NišNaNoge“ bilo je preko 300 građana. Njihov osnovni zahtev bio je izmane zakona i tretiranje saobraćajnih udesa sa srmtnim ishodom kao ubistvo.

  Gradjani su se najpre okupili na Sindjelićevom trgu, kod zgrade Osnovnog i Višeg suda u Niša, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a potom su u u koloni, noseći tranparent na kojem je pisalo „Promena zakona“ krenuli u protestnu šetnju Bulevarom dr Zorana Djindjića.

                             Protestna šetnja završena je na Bulevaru Medijana na mestu na kojem je „audi“ ubio pešake Andreja Prekljušaja (12) i Dejana Ilića (48).

                            „Saobraćajnih nesreća je bilo i biće, ali kada neko napravi udes pod dejstvom droge, alkohola ili zbog prebrze vožnje, mora da odgovara za ubistvo“, istakli su učesnici protesta.

                             Niška policija ovih dana konstantno kontroliše saobraćaj i piše kazne vozačima.

                            „To što su pisali kazne za prljave tablice i zastarelu prvu pomoć neće rešiti problem. Svake noći na Bulevaru Medijana čujemo vozila koja prolaze neverovatnom brrzinom. Radar je na Bulevaru Medijana samo od 11 do 14 časova i ta mera je nikakva“, izjavi su učesnici protesta.

                            Nišlije zahtevaju  promenu zakona i tretiranje saobraćajnih nesreća kao krivičnih dela, a ne saobraćajnih prekršaja.

Prema njegovim rečima, niko od gradjana ne učestvuje u protestu iz političkih razloga, već zato da bi se deca mogla da šetaju gradom bez opasnosti da će neko od vozača da ih „pokosi“.

                      Učesnici protesta najavili su da će se ponovo okupiti naredne subote, u 15 časova, na Bulevaru Medijana.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Čejović (Oslobođenje): Gradske vlasti da polože račune za katastrofalnu bezbednosnu situaciju u Nišu

Izvor: JUGpress.com, 18.Jan.2021

NIŠ..Radovan Čejović iz pokreta Oslobođenje pozdravio je nastavak građanskih protesta u Nišu i naglasio da se situacija u tom gradu može promeniti samo stalnim pritiskom na gradsku vlast...„Jedino rešenje je bunt i konstantno podsećanje gradske vlasti da su oni u službi građana“, istakao...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.