Nišlije prikupljaju čepove za pomoć licima sa invaliditetom

Izvor: juGmedia, 04.Avg.2015, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije prikupljaju čepove za pomoć licima sa invaliditetom

NIŠ – Nakon stanovnika Vojvodine i stanovnici Niša prikupljaće plastične čepove kako bi pomogli sugrađanima kojima su potrebna invalidska kolica i ortopedska pomagala.

Akciju prikupljanja čepova pokrenula je neformalna organizacija „Grupa za pomoć ugroženim Nišlijama“.

Vojkan Živković aktivista ove organizacije kaže za Betu da su Nišlije pozvane da prikupljaju čepove, a narednih dana biće obaveštene o mestu gde će moći da ih predaju.

„Novac >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << koji budemo dobili kada čepove predamo u neki od reciklažnih centara u zemlji iskoristićemo za nabavku invalidskih kolica ili nekog drugog ortopedskog pomagala za osobe sa invaliditetom“, rekao je Živković.

Prema Živkovićevim rečima pomoć će dobiti članovi Udruženja paraplegičara.

„Iz ovog udruženja su nas obavestili da ne postoji problem sa obezbeđivanjem besplatnih invalidskih kolica za decu sa invaliditetom, ali su kolica potrebna odraslim osobama“, istakao je Živković.

On je podsetio da je za nabavku jednih invalidskih kolica potrebno da se sakupi oko pet tona ili pet miliona plastičnih čepova.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.