Izvor: JUGpress.com, 11.Nov.2019, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije oduševljene nastupom japanskog bubnjara

NIŠ

Takuja Tanigući, majstor taiko bubnjeva, nastupio je prvi put pred niškom publikom u sali Narodnog pozorišta. Koncert koji je opčinio Nišlije podržala je kompanija JT International ad Senta, u saradnji sa Ambasadom Japana u Republici Srbiji, Udruženjem “Taka” i Narodnim pozorištem u Nišu

Ovaj dinamični nastup držao je prisutne u dobrom raspoloženju tokom cele večeri. Tanigući je predstavio četiri tradicionalne numere koje dočaravaju bogatu japansku kulturu, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << a posebnu pažnju prisutnih izazvala je palica bubnja u plamenu prilikom izvođenja numere „Vrelina“, kojom je umetnik zaokružio svoj nastup praćen dugim, gromoglasnim aplauzom.

“Veliko mi je zadovoljstvo da nastupam u Narodnom pozorištu koje ima tako dugu istoriju. Hvala svim organizatorima koji su mi pomogli da svoj žar za taikom podelim sa tako divnom i strastvenom publikom. Zavoleo sam Niš – hranu, mesto i srdačne ljude. Bilo bi mi zadovoljstvo da ponovo nastupam u Nišu”, izjavio je Takuja Tanigući.

Goran Pekez, direktor korporativnih poslova i komunikacija kompanije Japan Tobacco International, istakao je je da je kompanija JTI izuzetno ponosna na svoje japanske korene, te da sa zadovoljstvom podržava svaki vid promocije japanske kulture u Srbiji. „Srpska i japanska kultura su jedinstvene i sa sobom nose vekove tradicije, a umetnost je oduvek bila njihov najbolji narator. Drago mi je što smo ovim nesvakidašnjim nastupom prvi put obradovali nišku publiku, i nadam se da će biti prilike za još ovakvih manifestacija koje ćemo rado podržati“, izjavio je Goran Pekez.

Takuja Tanigući je ljubav prema taiko bubnjevima otkrio već u svojoj trećoj godini, a njegov izuzetan talenat i posvećenost umetnosti doveli su do specijalne nagrade na Svetskom muzičkom festivalu mladih u Beču, 2002. godine. Kroz dugogodišnje iskustvo koje mu je omogućilo razmenu iskustava sa mnogim stranim umetnicima, Takuja se trudi da japansku kulturu predstavi ljudima širom sveta.

Kompanija Japan Tobacco International izuzetno je ponosna na svoje korene, te danas važi za jednog od glavnih korporativnih promotera japanske kulture u Srbiji. Zahvaljujući saradnji sa Ambasadom Japana, srpska publika upoznala je mnoge afirmisane umetnike iz Japana, poput muzičke grupe JapaLkan, pozorišne trupe A la Place, Ondekoza i Gocoo bubnjara, tradicionalne grupe Variki i čuvene pijantistkinje Fuđiko Heming.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.