Niški aerodrom uvećao broj putnika za 300 odsto

Izvor: juGmedia, 27.Sep.2016, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niški aerodrom uvećao broj putnika za 300 odsto

Na pomolu i treći avio prevoznik

NIŠ – Aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu je u prvih osam meseci ove godine ostvario je rast broja putnika od bezmalo 300 odsto, u odnosu na prošlu godinu, i po ovoj stopi ubedljivo prednjači u konkurenciji malih aerodroma na području bivše SFRJ.

Direktor Regionalne razvojne agencije „Jug“ (RRA „Jug“) Bojan Avramović navodi da je u periodu od januara do avgusta niški aerodrom imao 50.555 putnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<
„Podaci Direkcija i Agencija civilnog vazduhoplovstva govore da se stopa rasta broja putnika na deset malih aerodroma u bivšoj Jugoslaviji kreće od 0,2 odsto, koliko je ostvario aerodrom u Osijeku do 48,3 odsto, koliko je zabeležio aedrodrom na Braču“, ističe je Avramović.

Prema njegovim rečima, najviše putnika medju malim aerodromima na prostoru eks Jugoslavije imao je aerodrom u Zadru – skoro 380.000

„Aerodrom Konstantin Veliki do kraja godine trebalo bi da premaši cifru od 100.000 putnika jer će pored sadašnjih šest dobiti još tri nove linije“ ističe Avramović.

Račinice govore, dodaje, da svaka linija na godišnjem nivou donosi oko 32.000 putnika, tako da bi niški aerodrom sledeće godine mogao da računa na preko 280.000 putnika.

„Za dvadesetak dana videćemo da li ćemo pored „Viz era“ i „Rajan era“, imati i trećeg avio prevoznika, ali verujem da hoćemo“, kaže Avramović.

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Broj krivičnih dela na našem području smanjen u odnosu na prošlu godinu

Izvor: 025info.rs, 28.Sep.2016, 12:14

U Somboru je održana konferencija za novinare na kojoj je načelnik Policijske uprave Sombor govorio o rezultatima rada ostvarenih tokom godine. Što se kriminala tiče, u prvih osam meseci 2016. godine, na području PU u Somboru, evidentiran je manji broj izvršenih krivičnih dela (8%), u odnosu...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.