Izvor: JUGpress.com, 26.Jul.2021, 10:57

Niš se sprema da sarađuje sa Egiptom

NIŠ

Delegacija provincije Južnog Sinaja i Ambasade Egipta započela je juče dvodnevnu  posetu Nišu obilaskom arheloškog nalazišta Medijana.

Delegaciju provincije Južnog Sinaja čine najuspešniji hotelijeri i privrednici iz te egipatske provincije, rečeno je danas.

Egipatski privrednici i turistički poslanici , predvođeni guvernerom Južnog Sinaja u Egipu  tokom boravka u Nišu razgovrali su sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski o privrednoj, kulturnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i turističkoj saradnji. Susretu sa delegacijom iz egipta prisustvovala je i gradska većnica Adriana Anastasov i Dragana Petković, direktorka Turističke organizacije Niš.

 Gosti iz Egipta posetili su Areheološki park Mediana gde su se upoznali sa kulturnim nasleđem Niša

   Delegacija Južnog Sinaja i Ambasade Egipta posetila je i Nišku Banju, a zatim i Ćele kulu.

“Drugi put sam u Srbiji i prvi put u Nišu. Sa gradonačelnicom Niša razgovarali smo o mogućoj privrednoj i turističkoj saradnji, ali i saradnji u kulturi i sportu”, rekao je guverner Južnog Sinaja.

 “Tokom sutrašnjeg dana potpisaćemo protokol o saradnji u oblasti turizma, zdravstva, kulture i mnogih drugih oblasti gde ovaj deo Srbije može da se povezuje”, najavila je Sotirovski.

                  Dodala je da je gradu u interesu da zajedno sa predsednikom Niške Banje pokažu kako banja  izgleda jer su članovi delegacije bili zainteresovani za banjski turizam i za izgradnju hotela.

                   “Tokom sutrašnjeg dana u Privrednoj komori upoznaćemo delegaciju iz Egipta sa domaćim privrednicima, sa domaćim hotelijarima, sa našim tur operaterima. Biće razgovora i o podizanju  čarter letova sa našeg aerodroma, o dolasku njihovih privrednika koji ovde žele da ulažu”, dodala je Sotirovski.

                      Oni dolaze sa novim idejama, kazala je Sotirovski, a kada su posetili Oblačinsko jezero i videli plantaže sa oblačinskom višnjom pokazali su interesovanje i za taj proizvod iz ovog kraja.

                     “Vrlo su zainteresovani za saradnju sa ljudima iz okoline Merošine, tražili su da probaju višnju, i nadamo se da će i saradnja sa tim privrednicima biti uspostavljena. Izrazili su i veliku  zainteresovanost da je jedan deo parkova i trgova u našem gradu urede, da za to daju novac a da to bude park prijateljstva Egipta i Srbije, a zauzvrat su ponudili da mogučnost da se zaštitni znak Niša naće u njihovom gradu”, rekla je ona.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.