Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2023, 10:24

Niš protiv nasilja – pokažimo svima koliko nas ima

NIŠ

Treći protest „Niš protiv nasilja“ biće održan u subotu, 24. juna 2023. od 18.00 časova kod Skupštine grada, a organizatori protesta su pozvali sve Nišlije da im se pridruže kako bi se videlo koliko ih ima.

                             „Pozivamo sve Nišlije i Nišlijke da nam se pridruže na trećoj protestnoj šetnji „Niš protiv nasilja“, koja će se održati u subotu 23. juna, sa početkom u 18 sati kod Skupštine grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ovaj put, šetaćemo od Skupštine grada Niša, Sinđelićevim trgom do Suda, a zatim Voždovom ulicom do Crvenog pevca,  odatle ulicom Vojvode Mišića do kružnog toka kod TC Delta Planet, a zatim Bulevarom Nemanjića i ulicom 7. jula do Gradske kuće“, navodi se u pozivu koji je upućen građanima.

                          Gradonačelnici koja „ne vidi razlog“ zašto se okupljamo i koja nas je prošli put izbrojala svega 1250, poručujemo da ovaj put pažljivije broji, a sve svoje sugrađane i sugrađanke pozivamo da joj svojim prisustvom otežaju brojanje. Pokažimo svima koliko nas ima, stoji u pozivu.

                            Pored uobičajenih poruka usmerenih protiv nasilja i primitivizma, ovaj put ćemo nositi i državne zastave Republike Srbije, a žrtvama beogradskog i mladenovačkog zločina odaćemo počast simboličkim puštanjem 18 sivih balona u nebo iznad Niša.Kao i prethodna dva puta, skup će biti dostojanstven i nenasilan i poruke koje promovišu nasilje, mržnju i netoleranciju nisu dobrodošle, navodi se  u pozivu.

                          Protest organizuju: Zeleno- levi  front – Ne damo Srbiju, Zajedno – Moramo, Narodna Stranka, Stranka Slobode i Pravde, Demokratska Stranka i Pokret Slobodnih Građana.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Koja će biti maršruta protesta u subotu u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 23.Jun.2023

LESKOVAC..Poslanik stranke “Zajedno” Nebojša Cakić je u drugom delu današnje zajedničke konferencije za novinare pozvao građane na protestni skup „Srbija protiv nasilja“ koji će se održati u subotu od 18 časova na platou ispred Narodnog muzeja, kako bi se, kako je naglasio, “konačno...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.