Niš konačno dobio glavnog urbanistu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Okt.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš konačno dobio glavnog urbanistu

Posle nekoliko godina bez glavnog urbaniste i neuspelog imenovanja kandidatkinje koja nije ispunjavala uslove, na ovo važno mesto za dalji urbanistički razvoj grada imenovana je Dragana Sinobad Petrović.

Kako je rekao načelnik Uprave za planirane i izgradnju Rodoljub Mihajlović novi urbanista ispunjava sve uslove koje propisuje Zakon o planiranju i izgradnji.

Dragana Sinobad Petrović ima dovoljno radnog iskustva, dovoljno izrađenih urbanističkih planova >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u svom radu. Radila je i prostorne planove za prostor cele jugoisočne Srbije, a ima i sve licence koje je kvalifikuju za jedan ovakav posao - kaže Mihajlović.

Novi urbanista u niškom Zavodu za urbanizam, sudeći prema njenoj biografiji, radi od 1968. godine i učestvovala je u pravljenju Prostornog plana grada Niša još 1991. godine.

5 godina je bila zamenik direktora Zavoda, a godinu dana je bila Šef sektora za prostorne i generalne planove.

Trenutno je i savetnik predsednika Inženjerske komore Srbije, a nakon preuzimanja dužnosti glavnog urbaniste automatski će postati i predsednica Komisje za planove Grada Niša.

Prethodni predlog za imenovanje Tamare Jovanović na funkciju glavnog urbaniste je povučen, a od njenog predloga su odustali i odbornici vladajuće većine nakon što su predstavnici opozicije za skupštinskom govornicom ukazali da Jovanovićeva nema dovoljno iskustva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.