Niče crkva nakon 100 godina

Izvor: juGmedia, 19.Jun.2017, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niče crkva nakon 100 godina

Nakon pauze od šest godina za izgradnju novog hrama u Vranju, radovi su danas nastavljeni.

Uz podršku lokalne samouprave i pojedinaca danas su molebanom, koji je služio Episkop vranjski gospodin Pahomije sa sveštenstvom, nastavljeni radovi.

,, Očekujem da ćemo vrlo brzo postaviti krst, i u crkvi služiti opela, liturgije. Mi gradimo duhovni hram i nadam se da će nam svi koji žele pomoći u tome„, rekao je vladika vranjski Pahomije.

Lokalna >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << samouprava je opredelila sredstva za izgradnju crkve, a učiniće to i kroz rebalans budžeta

,, Nijedna crkva u poslednjih 100 godina nije izgrađena i naša moralna obaveza je da pomognemo da se ovaj hram što pre završi „, istakao je tom prilikom gradonačelnik Vranja  Slobodan Milenković.

On je pozvao sve ljude dobre volje da se uključe u akciju i u skladu sa mogućnostima pomognu završetak crkve na Bunuševačkom groblju.

Milan Zdravković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Nastavljeni radovi na crkvi u Bunuševcu

Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2017

VRANJE..Bunuševako groblje u Vranju još uvek nema crkvu, iako su temelji za ovaj pravoslavni hram postavljeni još 2011. godine...Izgradnja je prekinuta zbog nedostatka sredstava...Uz podršku lokalne samouprave i pojedinaca, u ponedeljak, su nastavljeni radovi molebanom, koji je služio Episkop vranjski...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.